Lucian Dindirică a pierdut procesul cu ziaristul Băltărețu și preotul Răduț-Seliște. Trăiască Republica Oltenia!

Pumnul de mămăligă al lui SuperDindirică”, titrează, astăzi, publicația online Republica Oltenia. Colegii noștri de presă au fost dați în judecată de Lucian Dindirică, actualmente consilier local din partea PSD, director al Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman” din Craiova, manager al Muzeului Cărții și Exilului Românesc, președinte al Comisiei Naționale a Bibliotecilor din România și, mai nou, lector universitar la Facultatea de Litere - Departamentul Arte, din cadrul Universității din Craiova. De menționat că, până să se ”înfigă” adânc în politica locală și culturală, Dindirică a fost jurnalist. 

Să o luăm cu începutul. Lucian Dindirică nu a mai suportat șirul de dezvăluiri și investigații publicate de Republica Oltenia despre activitatea sa din multiplele funcții pe care le deține, dar și a soției sale, fosta directoare a Studioului TVR Craiova. Așa că, în vara anului 2019, a dat în judecată site-ul mai sus menționat, pe ziaristul care a semnat articolele, Florin Băltărețu, dar și un preot craiovean, Marcel Răduț-Seliște (și el familiarizat cu activitatea jurnalistică), pentru că, atenție, acesta din urmă ar fi scris pe Facebook - unde a și distribuit parte dintre articolele Republicii - legat de familia Dindirică. 

Lucian Dindirică a vrut să arate că vinovat e cel care descoperă, nu cel care face. Voia ca ziariștii să nu mai scrie ”de rău” despre el, așa cum catadicsesc să catalogheze orice demers cei vizați de articolele care nu le aduc ofrande, ci critici. Lucian Dindirică s-a afișat în fața magistraților luând postura unei victime a jurnaliștilor, așa cum fac, de regulă, ăia prinși cu mâța-n sac: după ce sunt arătați cu degetul vor daune pentru că pisica le-a rupt traista. Și Dindirică a vrut 1.000.000 de lei drept daune morale.

”Prin acțiunea înaintată în instanță, în iulie 2019, politicianul PSD acuza publicația noastră că a dus o campanie de denigrare a sa și a familiei (soția Dindirică Anca Elena, fosta directoare a Studioului TVR Craiova, demisă recent) prin publicarea unor anchete jurnalistice în paginile online ale REPUBLICA OLTENIA, în cadrul cărora au fost dezvăluite diferite aspecte controversate din activitatea publică, în funcții plătite din banii publici, a soților Dindirică”, notează Republica Oltenia. Despre legătura cu preotul Marcel Răduț-Seliște publicația scrie că el ”a fost acuzat pentru postări făcute pe Facebook despre aceeași activitate publică a celor doi, precum și pentru că a distribuit câteva din articolele publicației noastre care-l vizau pe cei doi. De menționat că pesedistul îl mai acționase în judecată pe preot, cu un an înainte de a-l chema în instanță, la Consistoriul Eparhial, folosindu-se de aceleași acuzații, politicianul abuzând de prietenia pe care o are cu Mitropolitul Olteniei, IPS Irineu Popa”.

După aproape doi ani și jumătate, instanța s-a pronunțat: i-a respins cererea de chemare în judecată, ca neîntemeiată. 

Tip solutie: Respinge cererea

Solutia pe scurt: Respinge cererea de chemare în judecată, ca fiind neîntemeiată. Respinge cererea accesorie a reclamantului, având ca obiect acordarea cheltuielilor de judecată efectuate în primă instanţă, ca fiind neîntemeiată. Ia act că pârâţii vor solicita cheltuieli de judecată pe cale separată”, se arată în Hotarâre Tribunalului Dolj 574/2021 din 04.10.2021.

”Această hotărâre a instanței reprezintă o importantă victorie pentru comunitatea jurnaliștilor români, tot mai hărțuiți de politicieni și oameni cu funcții publice. Totodată, remarcăm și importanța pentru prezervarea dreptului preoților de a se pronunța public, în temeiul Învățăturii Bisericii, cu privire la activitatea politicienilor care conduc comunitatea noastră și care, prin faptele lor, încalcă valorile creștine”, noteză colegii de la Republica Oltenia.

Iată și câteva dintre titlurile articolelor pe care Lucian Dindirică le-a cosiderat denigratoare:

Firmele prietenilor lui Dindirică au căpușat Biblioteca “Aman”;

Dindirică a dat, Damean a luat și invers. Mită din bani publici sau conflict de interese?;

Academicianul Berindei a turnat și plagiat, dr. Dindirică îi făcu bibliotecă-n bibliotecă;

Familia de bugetari Lucian și Anca Dindirică a declarat război „Republicii Oltenia”!

Sursa foto cover: PSNews.ro

 

 

Adauga comentariu