Ludovic Orban revine ca premier. Guvernul LuCOVID al Treilea va fi votat, cu celeritate, "în numele interesului naţional"

Președintele Klaus Iohannis a anunțat vineri, la Palatul Cotroceni, după consultările cu partidele parlamentare pentru formarea unui nou guvern, vot care va avea loc maine in Parlament, cel mai probabil:

  • „Am finalizat runda de consultări. Pot sa trag in acest moment cateva concluzii. Prima - toate discutiile au fost foarte bune, abordarile au fost consistente, mature si constructive. Toata lumea a inteles ca suntem intr-o situatie foarte speciala, de criza, in care nu e loc de rafuieli politici, ci de solutii urgente. Am primit o singura propunere pentru premier in aceste consultari.
  • Avem in momentul de fata un guvern in functiune, guvernul Orban care a lucrat serios si foarte bine de la investire pana azi, indiferent ca a lucrat cu puteri depline sau interimar. Am luat impreuna masurile cele mai potrivite in cazul coronavirus. Este imposibil de imaginat ca in timpul acestei lupte sa schimbam totul peste noapte pentru ca nimic nu ar mai functiona.
  • Asadar, l-am desemnat pe dl Ludovic Orban”

Nimeni nu spune nimic despre ce anume se va întâmpla în situaţia în care Ludovic Orban se va dovedi infectat cu COVID-19. Noi ştiam că, conform legii, Klaus Iohannis trebuie să desemneze un premier care să nu fie suspect de coronavirus, care să-și poată exercita atribuțiile și care să poată merge în fața Parlamentului să ceară votul de învestire cât mai repede. Deci nu Orban și nimeni din conducerea centrală a PNL.

Adauga comentariu