Mai puțin de jumătate dintre angajați Primăriei Craiova și doar 5 consilieri locali au solicitat să se vaccineze împotriva COVID-19

Doar 246 de angajați care lucrează în cadrul Primăriei Craiova, din cei 610 cât apar în organigramă, au transmis instituției solicitări pentru a fi programați în cea de-a II-a etapă de vaccinare, în care sunt eligibili, potrivit viceprimarului Daniela Barbu. Totodată, viceprimarii Aurelia Filip și Daniela Barbu și cinci aleși locali s-au înscris la vaccinare.

Consilierul local Flavius Sirop s-a arătat nemulțumit în legătură cu diligențele care s-au făcut pentru vaccinarea personalului și a a firmat că speră că problema nu a fost gestionată la fel de prost ca în cazul consilierilor. Potrivit acestuia, în urmă cu aproximativ două săptămâni aleșii au fost contactați pentru înscrierea la vaccinare, însă abia ieri ar fi și primit documentele necesare pentru întocmirea listei cu persoanele care vor să primească doza de vaccin. 

”În urmă cu aproximativ două săptămâni și noi, consilierii locali, am primit telefoane pentru cine vrea să se înscrie în această campanie. Personal, mi-am dat acordul și m-am înscris, după care am văzut că nu se întâmplă nimic. Abia ieri, după ce, din nou, am sunat și ne-am interesat, am primit o hârtie în acest sens, pe care să o semnăm. Problema este nu neapărat referitoare la noi, cei 27 de consilieri locali, dar dacă așa s-au mișcat lucrurile și cu tot aparatul Primăriei, cred că avem o problemă de gestionare a acestei situații sau nu am tratat-o cu suficientă seriozitate”, susține liberalul Flavius Sirop.

Viceprimarul Daniela Barbu a explicat la finalul ședinței de Consiliul Local de joi că tot personalul a fost înștiințat, inclusiv aleșii locali, cu privire la vaccinare, însă strategia de vaccinare a fost modificată.

”În data de 20 ianuarie ianurie a fost modificată strategia de vaccinare, iar joi, pe 21, a apărut în Monitorul Oficial. Am transmis solicitări către toate direcțile și serviciile din aparatul de specialitate al Primarului, inclusiv grupurilor de consilieri. Până acum au fost completate 246 de solicitări din partea salariaților și 5 de la consilieri, iar în cursul acestei zile sunt încărcate în sistem”, a declarat aceasta. Pentru că ședința era la final, iar aleșii locali erau preocupați cu votul pentru desemnarea reprezentanților în comisiile de administrație ale mai multor instituții și unități școlare din subordine, viceprimăriața a încheiat explicația cu greu, din cauza zarvei create. ”Da... nu mai ascultă nimeni, oricum”, s-a auzit în microfon.

Conform organigramei Primăriei Municipiului Craiova, există 613 posturi, dintre care trei sunt de demnitate publică, respectiv al primarului și ale celor doi viceprimari.

 

Adauga comentariu