Mame cu copii, prinse la cerșit. Fenomenul a scăpat de sub control drept pentru care cerșetorii din intersecții au fost amendați și lăsați fără banii adunați

Intersecțiile din oraș sunt adevărate vaduri pentru cei care cer mila șoferilor. Compătimirea se câștigă greu, astfel că amatorii de câștiguri ușoare se folosesc de tot felul de tertipuri pentru a impresiona "clientela". Așa se face că în zonele frecventate de aceștia sunt persoane cu handicap, real sau mimat, copii de vârstă școlară sau mame cu bebeluși în brațe. 

Deși situația este cunoscută de autoritățile de protecție socială, măsuri de sancționare nu se iau aproape niciodată. Cei care au demarat de curând o acțiune împotriva acestui fenomen sunt reprezentanții Poliției Locale. Lucrătorii au mers în teren și au aplicat amenzi, în speranța că cerșetorii vor renunța la activitățile lor.

"Au fost aplicate 128 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 19.200 lei – potrivit prevederilor art. 2, pct. 3 din Legea nr. 61/1991 actualizată (care incriminează faptele de apelare, in mod repetat, la mila publicului, de catre o persoana apta de munca, precum si determinarea unei persoane la savarsirea unor astfel de fapte), totodată dispunându-se și măsura complementară de confiscare a sumelor de bani rezultate din activitatea de cerșetorie, în cuantum de 647,50 lei, sumă ce a fost depusă în conturile speciale aflate la Trezoreria Craiova.

În 3 cazuri, datorită faptului că au fost folosiți copii minori în practicarea cerșetoriei, au fost anunțați funcționarii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Dolj", a declarat Directorul Politiei Locale Craiova.

Majoritatea celor prinși la cerșit au domiciile în Caracal, Balș, dar și în județe din nord-vestul țării, motiv pentru care aceștia au fost îndrumați către localitățile de domiciliu.

Adauga comentariu