Managerul Bibliotecii din Craiova ales președinte al Comisiei Naționale a Bibliotecilor. Autoritatea care coordonează bibliotecile românești nu a mai funcționat în ultimii 9 ani

Managerul Bibliotecii Judeţene “Alexandru şi Aristia Aman”, Lucian Dindirică, a fost ales preşedinitele Comisiei Naţionale a Bibliotecilor (CNB), organism ce și-a reluat activitatea după mai bine de nouă ani de absență. 


"Prin votul colegilor de breaslă am devenit președintele Comisie Naționale a Bibliotecilor.  O poziție care mă onorează dar mă și obligă. Împreună cu colegii din CNB ne-am propus ca într-un timp rezonabil să aducem la zi legislația și regulamentele care guvernează nobila profesie a bibliotecarilor. Le mulțumesc tuturor pentru încredere asigurându-i de implicarea mea în proiectele de căpătâi ale CNB.", a declarat Lucian Dindirică, director Biblioteca Județeană.


Conducerea comisiei cu Lucian Dindirică manager și Mireille Rădoi secretar se află sub coordonarea Ministerului Culturii și Identității Naționale Și a Ministerului Educației Naționale. Autoritatea care coordonează bibliotecile românești a fost înființată în 2002. Comisia este formată din 23 de membri, specialiști în biblioteconomie și științele informării.


Printre atribuțiile pe care această comisie le are se numără elaborarea de strategii și programe pentru sistemul național de biblioteci, coordonează activitatea de informare și documentare, elaborează standarde privitoare la suprafața minimă a bibliotecilor finanțate din fonduri publice, sau elaborează criteriile de selecție, angajare și promovare a personalului de specialitate din biblioteci și elaborează norme-cadru de organizare și funcționare a bibliotecilor.

Adauga comentariu