Marcel Ciolacu ne anunţă că PSD s-ar băga la guvernare "dacă adună o majoritate". Păi, cu o majoritate au dat jos Guvernul Cîţu, pe cine vor să aburească?

Preşedintele Klaus Iohannis are, luni, la Palatul Cotroceni, consultări cu reprezentanţii partidelor şi formaţiunilor politice din Parlament în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de prim-ministru.

Conform programului anunţat, consultările vor începe la ora 12,00, cu Partidul Naţional Liberal. La ora 13,00 sunt aşteptaţi reprezentanţii Partidului Social Democrat. Urmează la ora 14,00 - Uniunea Salvaţi România, la ora 16,00 - Alianţa pentru Unirea Românilor, la ora 16,30 - Uniunea Democrată Maghiară din România. Runda de consultări se va încheia la ora 17,00 cu minorităţile naţionale reprezentate în Parlament.

"Dacă avem o majoritate, revenim la guvernare", a spus Marcel Ciolacu, înainte de a intra la ședința Consiliului Politic Naţional al partidului din această dimineaţă.

Păi, cu o majoritate zdrobitoare a trecut moţiunea prin care PSD a dat jos Guvernul Cîţu... Pe cine vrea Ciolacu să aburească?

Mai ales că Vasile Dîncu s-a străduit toată săptămâna să demonstreze că PSD nu vrea să-şi asume guvernarea, că e decis să-i lase pe ceilalţi să-şi frângă gâtul şi să "atace" cu şansa de a câştiga "en fanfare" toate alegerile din 2024.

CITEŞTE: PSD LATRĂ DEGEABA LA LIBERALI. Vasile Dîncu recunoaște că nu vor la guvernare, că-i lasă pe guvernanți să-și rupă gâtul. BÂLCI IEFTIN MARCA PSD

„Nu că nu ar vrea oamenii să ajungă la putere, mai ales că se vede foarte bine ce se întâmplă cu repartiţia fondurilor pentru administraţie. Problema este că nu am putea, în aceste condiţii, să facem o majoritate care să ne permită să câştigăm şi alegerile următoare şi să fim noul PSD, aşa cum ne dorim noi”, ne-a explicat Dîncu.

Prin urmare, în ceea ce priveşte PSD, şedinţa lor de Consiliu Politic Naţional, este doar una de hăhăit la o cafea, în care să le explice Dîncu ce a negociat cu Gorghiu în Republica Moldova cu privire la o susţinere a unui guvern minoritar al PNL şi ce anume "le iese" lor din toată negocierea asta.

CITEŞTE ŞI: Vasile Dancu si Alina Gorghiu, trimisi de Iohannis la Chisinau sa negocieze?

În rest, până "părinţii naţiunii" sunt în proces de divorţ, România poate să-şi vadă de treaba ei, abandonată în frig şi foame...

Adauga comentariu