Marcel de la Buzău

Unu Marcel, Ciolacu Marcel, din Buzău, este acum mare șef mare la Partidul Social Democrat. Este un lider de conjunctură, fără legitimitatea dată de rezultatul unor alegeri interne reprezentative, adică este interimar, ales de o mână de oameni, la un șpriț.

M-am hotărât să scriu despre cine conduce acest partid, văzând că omul are idei puține dar fixe și pentru că trebuie să fim interesați să avem o opoziție puternică, care să fie o contrapondere a puterii, care să fie ancorată în sinergia faptelor, cum ar zice Ion Iliescu, marele cârmaci fesenistpedeseristpesedist, devenit între timp o memă nemuritoare.

Marcel e al treilea om în stat, e șef la Camera Deputaților, face legi pe care noi toți trebuie să le respectăm. Din această dublă calitate, de parlamentar și șef de partid, Ciolacu Marcel are o obsesie, moțiunea de cenzură, vrea să dea cu orice preț guvernul liberal jos, în plină pandemie.

Ce-l mână pe el în luptă, face un bine pentru țară, că vrea să dea jos guvernul? Rețineti, cu doar trei luni înainte de alegerile generale, când milioanele de români vor decide cine le vor fi conducătorii în următorii patru ani. Nici vorbă. Marcelică are un șmen de rezolvat, vrea să se împăuneze cu o mică victorie de etapă, să-și mai consolideze poziția extrem de șubredă din partid, dacă ar reuși să dea jos guvernul.

Titanul politic din Buzău vrea să lase un guvern interimar fără puteri depline până la alegeri, în plină pandemie de covid. În loc să construiască o ofertă electorală credibilă și să vină peste trei luni să câștige alegerile, dacă îl ține brăcinaru. Dar el nu a fost în stare nici măcar să obțină funcția de șef de partid într-un congres legal, cum, de exemplu, mult hulita Dăncilă a reușit. Dați-i dumneavoastră notă pentru asta...

În moțiunea publicată de presă, pesediștii din grupul Ciolacu folosesc aceeași placă veche, „Klaus Werner Iohannis” face și drege...De ce mai folosesc acest Werner, fără niciun succes, nu-i înțeleg. Pentru că românii știu că președintele e etnic german, n-au nicio problemă cu asta, ba din contră, s-a dovedit un atu în plus pentru Iohannis. Dragi conducători actuali ai PSD, nu e suficient că acest om, pe care îl cheamă și Werner, v-a bătut la c...l gol în toate meciurile oficiale jucate și acum vă bate pe unde vă prinde chiar și în amicale? Se pare că nu.

Și dacă printr-o minune, moțiunea ar putea fi depusă și chiar ar trece, nici PSD n-ar câștiga nimic, pentru că după ce s-a ars cu Dăncilă (n. a. - mă scuzați, așa au ieșit cuvintele!) Iohannis n-ar mai pune în veci un premier de la PSD.

Ca să vă faceți o idee despre cine conduce PSD acum, vă dau un citat din gândirea politică a domnului Marcel Ciolacu, care recent a spus asta: „Un HAOS mai mare decât este acum nu poate fi creat nici măcar de către PSD”

Când mă uit la actuala conducere a PSD, nu rezist tentației de a o compara cu altele, din epoca recentă. În activitatea mea de jurnalist am fost martor la câteva evenimente ale partidului, gen congrese sau consilii naționale. Îmi amintesc că atunci când vorbea, de exemplu, Adrian Năstase, nu se auzea musca în sală. Un Adrian Năstase pe care azi mulți îl fac penal și corupt, dar care a creat acest PSD, i-a dat legitimitate internațională, prin fuziunea neocomunistului și retrogradului PDSR cu partidul tradițional al social democrației românești, PSDR, condus în anii 90 de Sergiu Cunescu, iar în trecut de Constantin Titel Petrescu și alții.

Iar în acele epoci mai erau și ceva intelectuali de sămânță prin acest partid. Acum, domnul Dâncu a rămas cam singur...

Domnule Dâncu, s-ar impune să-l băgați pe Marcelică într-un stagiu intens de pregătire politică și de comunicare sau să-l trimiteți la munca „de jos”, la lipit afișe!

Altfel, pericolul să ajungeți să strigați cu toții în cor ”PNȚCD, venim!”este extrem de mare!

Adauga comentariu