Marfă depozitată necorespunzător, etichete neconforme sau lipsa documentelor de înregistrare sanitar veterinară sunt doar trei dintre neregulile descoperite de inspectorii DSV Dolj. Comercianții doljeni s-au ales cu amenzi de zeci de mii de lei

În cursul lunii ianuarie 2019, Direcţiile judeţene sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, precum şi a municipiului Bucureşti au efectuat 6.600 de controale în unităţile din industria agroalimentară. 


Controalele au vizat fabricarea produselor de morărit, a pâinii şi produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare şi alcoolice precum şi unităţi de depozitare – alimentare, seminţe, legume fructe. De asemenea, o atenție sporită au acordat inspectorii DSV aspectelor privind calitatea spaţiilor în care produsele alimentare sunt manipulate și prelucrate, precum şi cele de depozitare a materiilor prime şi produselor finite, controlul dăunătorilor, evidenţa documentelor şi condiţiile de igienă şi de funcţionare a unităţii.


 În urma neregulilor constatate au fost acordate 71 de amenzi în valoare de 310.800 de lei.


În Dolj au fost acordate amenzi în valoare 17.200 de lei pentru etichetare necorespunzătoare, lipsă document înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, depozitare necorespunzătoare, manipulare necorespunzătoare.


De asemenea, în cadrul controalelor s-au prelevat probe urmărindu-se prezenţa şi încadrarea în valorile maxime admise a pesticidelor, contaminanţilor, aditivilor şi substanţelor interzise. De asemenea, s-au efectuat teste de sanitaţie necesare analizei gradului de igienă, probele fiind transmise spre analiză laboratoarelor arondate.
Sursa foto Capital

Comentarii

Stefania Dobre

08.02.2019 17:27

buna ziua!
aceeasi problema o avem si noi cu un magazin din comuna Radovan Dolj, paine facuta si comercializata in conditii jalnice( excremante de soareci, aschii, etc) , marfa roasa de soareci.

Adauga comentariu