”Maria Tănase” vrea să facă la ”Odobleja” spații expoziționale ca la Muzeul Țăranului Român

Ce au de gând să facă cei de la Ansamblul Folcloric ”Maria Tănase” cu corpurile pe care le-au cerut Liceului ”Odobleja”? Asta au vrut să știe și consilierii opoziției înainte de a vota punctele de pe ordinea de zi care prevedeau preluarea de la ”Odobleja” și darea în adminstrare a două corpuri de clădire, în fapt, niște magazii, după cum a explicat primarul Craiovei, către ansamblu. Cum în proiectul de Hotărâre nu apăreau niciun fel de argumente pentru necesitatea sau motivele pentru care artiștii vor să le ia în grijă, edilul a încercat să explice scopul. 

”Existau niște terenuri care aparțineau celor de la Odobleja și niște magazii, (ale fostului ICM 2, care s-a comasat cu Odobleja în urmă cu 10 ani, care nu au fost folosite niciodată de liceu n.r.).  Liceul a fost de acord să le predea Ansamblului, ca ei să organizeze în curtea respectivă tot felul de evenimente, vor să facă exact ca la București, la Muzeul Țăranului Român, un fel de zonă expozițională. Erau niște spații pe care nu le folosea nimeni, oricum, și atunci le dăm o utilitate cel puțin” a răspuns primarul Craiovei, Olguța Vasilescu.

Consilierul USR Cezar Drăgoescu a plusat cu altă întrebare: ”Este un bun al nostru, de ce nu îl închiriem? Terenul, de exemplu, că sunt 600 mp, ce fac ei cu terenul, eu asta nu înțeleg. Eu nu am găsit documentul prin care ei spun ce fac cu el”. Cu lămuriri a încercat să vină Directorul Direcției de Patrimoniu din Primăria Craiova, Ionuț Gâlea. ”În incinta din Calea Crișului nr. 9 existau mai multe terenuri și imobile care aveau administratori diferiți. Cea mai mare parte din teren, împreună cu clădirea principală, au intrat în administrarea Ansamblului M. Tănase, au rămas aceste magazii în administrarea Liceului Odobleja și a mai rămas un teren în administrarea Liceului Petrache Trișcu. În această ședință de CL, în urma solicitării de la Ansamblul ”M. Tănase” care își exprimă intenția de a implementa proiecte pe fonduri pentru a reamenaja zona, au nevoie de aceste magazii, pentru a le da o funcționalitate, pentru că din 2010 au fost lăsate în paragină. (...) Luna viitoare urmează să clarificăm și cu suprafața de teren, care este în administrarea Liceului Petrache Trișcu”, a spus Gâlea.

Consilierul PNL Marian Vasile l-a taxat pe director, fiindcă a ocolit răspunsul clar: ”Dvs. explicați de ce nu îi trebuie lui Odobleja, domnul Drăgoescu întreabă de ce îi trebuie lui Maria Tănase. Dar, na, așa vorbim noi în Consiliul Local? Ne-a explicat doamna primar, dar documentație nu a explicat ce vrea să facă Ansamblul”, a spus Vasile. ”Nu a fost pus la dispoziție documentul, cererea Ansamblului Maria Tănase. Era atât de simplu să știm și noi”, a mai intervenit și Drăgoescu, care a anunțat și că va vota împotriva acelui proiect. Totuși, el a trecut, cu votul majorității.

Foto: Facebook/Ansamblul Folcloric Maria Tanase

 

 

 

 

Adauga comentariu