Mașina doctorului Mugur Riza a fost incendiată de o mână criminală. Ce spune medicul despre acest incident

Evenimentul a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, atunci când mai mulți locuitori de pe strada George Fotino din Craiova au observat că dintr-o mașină iese fum gros. Câțiva dintre ei au intervenit imediat și au reușit să stingă focul ce ardea mocnit, astfel că nu a mai fost nevoie de intervenția pompierilor. În plus, la fața locului au ajuns polițiștii secției 3 din Craiova. Aceștia au preluat imediat ancheta.

„În noaptea de 14 spre 15 iunie, s-a primit o sesizare prin numărul unic de urgenţa 112. În sesizare s-a spus că geamul unui autoturism, care se afla parcat pe strada George Fotino din Craiova, a fost spart. Din interiorul maşinii iese fum. În urma cercetărilor desfăşurate la faţa locului, poliţiştii au constatat faptul că incendiul ar fi afectat doar interiorul autoturismului. Focul a fost stins de persoanele prezente la faţa locului. Având în vedere cele constatate, poliţiştii au deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere prin incendiere. Acum au loc cercetări în vederea identificarii autorilor“, au comunicat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Dolj.

Mașina incendiată este proprietatea cunoscutului urolog Mugur Riza, doctor al cărui nume a fost implicat în mai multe scandaluri cu colegii de la Secția de Urologie a Spitalului Județean. Medicul spune că nu se afla în oraș în noaptea în care autoturismul său, o Dacia Duster, a fost incendiat.

“Am aflat noaptea de la poliție și de la familie. Eram plecat cu un coleg ortoped la un amic urolog in Constanța. Noaptea, au spart un geam lateral din spate, au aruncat cu soluție inflamabilă și au transformat-o în torță olimpică. Acasă era doar soția, dar era departe de mașină. Au sesizat vecinii. Polițiștii au fost deosebit de prompți, profesioniști, meseriași. Au prelevat probe, au făcut poze, probabil că la ora asta or fi făcut o listă de suspecți”, explică dr. Riza.

Cât despre motivele pentru care ar fi căzut tocmai el victimă a unei asemenea răzbunări, medicul spune că nu vrea să se pronunțe și are încredere în anchetatori că vor afla făptașul și cauza.

“Nu vreau să acuz, nu fac chestii de genul ăsta. Dacă o fi legat de grupulețul ăla mai tânăr și neliniștit din spital de urologi, chirurgi și anesteziști, asta e viața. Ei o să spună că eu i-am dat foc. Cred în justiție, iar vinovații vor plăti daunele”, susține medicul.

Doctorul Riza a fost concediat pentru a doua oară, la începutul acestei luni, după ce Comisia de Disciplină a Spitalului Județean de Urgență a stabilit că se impune această măsură. Mai mulți medici ai Secției de Urologie sesizaseră conducerea unității medicale și acuzau incidentele avute cu medicul Liviu Riza, dar și agresivitatea acestuia. În toamna anului trecut, Riza a mai fost dat afară de vechea conducerea a spitalului, dar s-a întors la lucru după ce a contestat măsura concedierii în instant, iar magistrații i-au dat câștig de cauză.

 

Adauga comentariu