Maternitatea Filantropia se pregătește de redeschidere. Se lucrează la circuite și protocoale astfel încât sa fie gata când ministrul Sănătății va da unda verde ca spitalele suport sa primească și pacienți fără coronavirus

Maternitatea Filantropia s-ar putea redeschide curând, după ce ministrul Sănătății a anunțat în urma cu câteva zile la Digi 24 ca pregătește un Ordin prin care spitalele declarate suport sa își poată relua activitatea și sa primească și pacienți fără coronavirus.

"Pandemia este controlabilă în acest moment, dar printr-o colaborare a noastră cu populaţia. Noi avem instrumentele, avem normele, dar populaţia trebuie să respecte aceste norme. Am trecut de vârf, suntem pe panta descendentă (…), avem o creştere mică sau nesemnificativă de la o zi la alta sau alternând, mergând totuşi pe o scădere progresivă a acestui număr de cazuri. În acest moment avem sub 5.000 de cazuri active din cele circa 18.600. Urmărind evoluţia de până acum, spiritul civic, normele de aplicare, hotărârile CNSU, mergem spre o evoluţie favorabilă. Deocamdată suntem pe o pată descedentă, chiar dacă alternează cu o zi sau două în care avem o creştere faţă de ziua precedentă, nu suntem într-o situaţie care să ne îngrijoreze. Dar trebuie respectate acele precauţii, iar populaţia trebuie să înţeleagă că orice măsură de relaxare se face gradual, progresiv, având şi nişte contramăsuri în situaţia în care evoluţia este nefavorabilă”, a spus Tătaru, vineri seara, la Digi24.

În acest context conducerea maternității din Craiova face demersuri pentru a fi pregătiți pentru momentul în care va primi unda verde pentru redeschidere.

"Ne dorim sa Spitalul Filantropia sa isi reia activitatea si pentru pacientii non-covid. Cautam impreuna cu DSP cea mai buna solutie astfel incat sa putem acorda servicii medicale in conditii de siguranta atat pentru pacienti cat si pentru personalul spitalului. Se va stabili zilele urmatoare", a declarat directorul unității medicale.

Maternitatea Filantropia este închisă de mai bine de doua luni după ce unitatea din Sarari a fost declarata suport de COVID 19. Intre timp medicii de la Spitalul Nr. 1 sunt suprasolicitati. Vin aici gravide din toate județele Olteniei astfel ca maternitatea spitalului este plina.

Adauga comentariu