Medicii Ambulatoriului de la Filantropia vor scăpa de "cutia de chibrituri" în care lucrează și unde condițiile nu sunt deloc unele normale. Clădirea va fi nu doar consolidată ci și modernizată

Spitalul Filantropia face pași mari spre normalitate. Ecografe ultraperformante și aparatură de ultimă generație îi vor diagnostica și trata pe pacienții ce vor ajunge în unitatea medicală.


Municipalitatea a semnat cel mai recent contract de finanțare din bani europeni. Va fi reabilitat unul dintre corpurișe Spitalului Filantropia. Vorbim de Corpul C1, Ambulatoriu Pavilion A, extindere cu lift exterior și amplasare rampă de gunoi pentru colectare selectivă.


Printre lucrările ce vor fi efectuate în perioada imediat următoare se numără lucrări de consolidare a clădirii, montare tâmplărie din aluminiu termoizolantă, refacerea finisajelor interioare și exterioare, refacerea instalațiilor sanitare pentru persoanele cu dizabilități.

De asemenea, va fi montat un sistem de apelare asistată și foarte important, autoritățile locale promit achiziționarea de aparatură de ultimă generație pentru diferite specaialirări precum cardiologie, ortopedie, ginecologie, neurologie, oftalmologie, dermatologie.
Vorbim de ecografe ultraperformante, unități dentare de ultimă generație, stereomicroscop deexaminare cu linie video, audiometru, sistem de videoendoscopie și fibroscopie full HD.


Cadrele medicale de la Filantropia asteaptă de mult timp aceste investitii pentru că medicii din Ambulatoriul de specialiate își desfășoară activitatea într-un mic spațiu pus la dispoziție de primăria Craiova, o clădire dezafectată în urmă cu doi ani și dată lor în folosință.


Proiectul are o valorea de aproximativ 11 milioane de lei.

Adauga comentariu