Medicii craioveni, fără vouchere de vacanță. Manager: "Nu sunt bani pentru că am avut cheltuieli neprevăzute, iar serviciile nu se fac"

Situație delicată la Spitalul Județean din Craiova. Reprezentanții Sindicatului Promedica atrag atentia conducerii unitații medicale cu privire la problema acordării voucherelor de vacanță.


"Cadrele medicale de la Spitalul Județean de Urgență Craiova nu vor primi vouchere de vacanță. De vină este lipsa banilor. Reprezentanții Promedica reamintesc faptul că acordarea voucherelor de vacanță este un drept oferit cadrelor medicale, prin lege, în urma unei decizii a membrilor Parlamentului României. Instituțiile și autoritățile publice, inclusiv cele locale, au obligația legală de a acorda o indemnizație de vacanță, sub forma de vouchere de vacanță, în temeiul OUG nr. 8/2009. Prin urmare, unitatea medicală are obligația de a acorda vouchere de vacanță. Cei care doresc să obțină aceste drept, pot acționa în instanță. Sindicatul Promedica oferă suport tuturor membrilor de sindicat care doresc să acționeze în instanță pentru obținerea voucherelor", au declarat reprezentantii Sindicatului Promedica.


Managerul celui mai mare spital din Oltenia vine cu explicații pentru situația creată.


"Costul total al voucherelor de vacanță se ridică undeva la 3 700 000 de lei. Când ai banii atunci le achiziționezi, dacă nu ai bani, nu le mai iei. Spitalul a avut cheltuieli neprevăzute. Chletuieli cu tomografele care s-au ridicat la aproximativ 3 milioane de lei, aproape suma care ar fi acoperit voucherele. Noi de la Casa de Asigurări de Sănătate am putea obține o majorare a plafonului. Adică avem o suma de X pe lună pentru servicii, noi am pitea obține suma asta plus încă 2 milioane de lei pentru octombrie și alți 2 milioane de lei pentru noiembrie dar trebuie să facem servicii, servicii care nu se fac din diferite cauze. Noi avem 4200 de cazuri contractate ca sp obținem banii aștia suplimentari au trebui să ajungem la 5100 de cazuri, ceea ce nu cred ca o să se întâmple pentru că unii medici au alte priorități". a explicat managerul spitalului, Eugen Georgescu.


Conducerea spitalului a așezat la aceeasi masă sindicatele și șefii de secții pentru a discuta această problemă și pentru a gasi soluții.

Adauga comentariu