Medicii de la Filantropia, memorandum către conducerea spitalului pentru reluarea activității. Director Filantropia: "Maternitatea nu poate fi deschisa cel puțin pe durata starii de alerta"

Cadrele medicale de la Maternitatea Filantropia au făcut de curând un memorandum adresat conducerii spitalului, în care ii cer directorului redeschiderea unității medicale din centrul Craiovei, unitate închisă atunci când Filantropia a fost propusa spital suport pentru coronavirus. 

"Medicii mi s-au adresat într-adevăr, au avut loc și discuții cu aceștia pentru a stabili dacă exista variante de redeschidere însă nu am vesti prea bune în aceasta privința. Am luat în calcul sa facem lucru în ture și medicii sa meargă atât în Sarari dar și la Spitalul din centru însă se pare ca pericolul de infectare și de transmitere a virusului ar fi unul destul de ridicat și atunci a căzut aceasta varianta. Era vorba de detașare de medici pentru a crea o noua line de garda și pentru Filantropia însă am găsit doar doi medici care între timp, încetând starea de urgenta au plecat înapoi în unitățile lor. Sunt foarte puține variante pe care le avem pentru a putea lua în calcul redeschiderea. Așteptăm să vedem ce se întâmplă după încetarea starii de alerta, atunci ar putea fi un moment, însă depinde dacă atunci ar putea fi scoasa unitatea medicala de sub titulatura de spital suport", a declarat directorul spitalului Filantropia.

Medicii care au semnat Memorandumul susțin ca activitatea este una redusa în unitatea suport din Sarari, având în vedere ca de trei luni acolo s-au preze tat doar doua gravide cu coronavirus și ar putea sa se ocupe și de gravidele direcționate în acest moment către Spitalul Nr. 1. 

Adauga comentariu