Merge PNL Dolj pe mâna PSD la alegerea primarului din Filiași? Ce spune Ștefan Stoica

Președintele PNL, Ludovic Orban, merge, sâmbătă, la Filiași, unde liberalii se pregătesc de lansarea la apă a candidatului pentru fotoliul de primar în Filiași, unde Costeluș Gheorghe Ilie și-a pierdut mandatul în urma unui proces cu Agenția Națională de Integritate. Alegerile ar urma să fie organizate în luna iunie în toate localitățile unde, din diverse motive, fotoliile de primar au rămas goale.

La Fliași, liberalii ar merge pe mâna lui Daniel Pităroiu, nimeni altul decât candidatul PNL la alegerile locale de anul trecut pentru Primăria Filiași, care, cu două luni înainte de data votului, i-a lăsat cu ochi-n soare pe peneliști, trecând în barca PSD. Ca un amănunt, Pităroiu este văr cu Costeluș Gheorghe Ilie, care i-a fost contracandidat din partea PSD pentru aceeași funcție. Practic, Pităroiu l-a ajutat pe Costeluș nu neapărat să câștige, pentru că avea premisele că o va face, dar la un scor istoric de aproape 90%. Odată cu plecarea sa la PSD, organizația PNL Filiași, a cărui președinte era, a fost nimicită, iar liberalii abia au găsit un candidat. 

Odată ajuns la PSD a fost pus pe lista consilierilor locali și, după ce Costeluș și-a pierdut mandatul, a nutrit speranța că pesediștii îl vor nominaliza pe el la alegerile pentru un nou primar. Numai că social-democrații nu au vrut să audă, finndcă în cărți era deja Marin Gheorghe, nimeni altul decât tatăl lui Costeluș Gheorghe. Așa că Daniel Pităroiu, care a trădat PNL pentru PSD, s-a supărat și pe PSD și, surpriză, ar fost primit cu brațele deschise, în urmă cu aproape două luni, înapoi în PNL. 

Cum spuneam, candidatul PSD la Filiași este tatăl lui Costeluș Gheorghe, pentru care, de altfel, la nivelul primăriei s-au făcut scheme încă din decembrie. La o săptămână după ce Costeluș s-a văzut nevoit să plece din funcție, Consiliul Local Filiași s-a întrunit în ședință extraordinară. Aleșilor - în majoritate PSD - le era adus la cunoștință actul de demisie al viceprimarului Laurențiu Florescu, o demisie despre care se spune că a fost forțată și nu dorită. După cum bine se știe, în lipsa primarului, viceprimarul preia atreibuțiile acestuia, conform legii. Ei bine, cum viceprimarul s-a cerut pe dinafară, consilierii a trebuit să voteze unul nou, iar propunerea, ați ghicit, a fost Marin Gheorghe, acesta devenind devenit primarul interimar al Filiașului. Apoi, fostul viceprimar Laurențiu Florescu a fost propus, la rându-i, să redevină viceprimar.

Întrebat care va fi nominalizarea pentru alegerile care urmează să fie organizate și dacă se confirmă că este vorba despre Daniel Pităroiu, președintele PNL Dolj, Ștefan Stoica nici nu a confirmat, nici nu a infirmat, ci s-a rezumat la a vorbi despre șanse egale, dezbateri și... celebrele sondaje de opinie interne.

Ce pot să vă spun e că în PNL există debateri, există democrație și există și decizii. Vom avea discuții cu organizația locală, ne pot da cât mai multe nume care își doresc să candideze, e important să îndeplinească criteriile de integritate, vom face sondaj de opinie. Nu putem să nu luăm în considerație sondajele de opinie, cu atât mai mult dacă sunt și mai multe candidaturi. Trebuie să fie un criteriu obiectiv de departajare al celor care dorec să intre în această competiție și care să și câștige, pentru că ăsta și este scopul, ca PNL să câștige alegerile. Vom vedea! Vom analiza și vă vom comunica public candidații”, a răspuns Ștefan Stoica. Întrebat și dacă Daniel Pităroiu s-a întors la PNL, Stoica a afirmat: ”Nu, în acest moment nu s-a întors”. Iar Ludovic Orban a completat: ”Vom vedea! N-aduce anul ce-aduce ceasul!”. 

În încheiere, să ne aducem aminte ce spunea Ludovic Orban, anul trecut, înaintea alegerilo locale, când condamna traseismul politic, pe care îl califica drept un act de trădare a cetățenilor și unul dintre cele mai nocive fenomene: partidul a închis ușile pentru PSD și ALDE, ”în partid nu mai loc pentru nimeni care a girat acest regim profund nociv pentru România”.

 

Adauga comentariu