Mici firme din Craiova se alătură protestului pentru autostrăzi, în timp ce cei mai mari beneficiari ai autostrăzilor nu au luat nicio poziție. Nicio mare companie din zonă nu va opri lucrul în semn de susținere a mișcării #șîeu

Anunțul că un afacerist sucevean a construit pe banii săi primul metru de autostradă din Moldova a făcut valuri în rândul românilor. Îndemnul la protest al lui Ștefan Mandachi a fost rapid urmat și de alte companii din întreaga țară, dar și de reprezentanți ai administrațiilor locale. Așa se face că vineri, pe 15 martie, la ora 15, pentru 15 minute, angajații unor firme de pe teritoriul întregii țări vor opri lucrul. 

Deși subiectul drumului-express în regim de autostradăi Craiova-Pitești este îndelung dezbătut de ani întregi, iar finalizarea acestuia este incertă, companiile din zona Oltenia s-au făcut că nu aud chemarea la protest. Așa se face că în Craiova, doar câteva firme au anunțat că îți vor suspenda activitatea pentru un sfert de oră.

Pe lista celor care au anunțat că se alătură mișcării #șîeu este o firmă de IT, Syncro Soft, o firmă de închirieri mașini, 4C Company și o agenție de turism din Craiova, Oltenia Tour. 

"Susținem campania pentru că suntem țara din Europa unde mor cei mai mulți oameni din cauza accidentelor rutiere, pentru că nu poate exista creștere economică reală fără infrastructură adecvată și pentru că am îmbătrânit așteptând. Susținem "România vrea autostrăzi" pentru dreptul la siguranță și confort pe drumurile naționale, dar și pentru a da turismului intern și de incoming speranța că se poate dezvolta mai mult", au declarat reprezentanții Oltenia Tour.

"Cu toții suntem afectați de lipsa autostrăzilor, a drumurilor de bună calitate. Avem 14 angajați la filialele noastre din Craiova, Pitești și București, iar vineri, în intervalul de 15 minute, aceștia nu vor lucra. Sperăm să avem înțelegerea clienților că atunci nu se vor închiria mașini", a explicat Cristi Constantin, managerul 4C Company. 

“Pe 15 martie la ora 15:00 pentru 15 minute Syncro Soft isi intrerupe activitatea. Invitam firmele de IT din Craiova sa se alature campaniei. Haideti si voi!#SyncroSoft #ȘîEu #RomaniaVreaAutostrazi”, au anunțat reprezentanții companiei Syncro Soft pe pagina de Facebook. 

Și taximetriștii vor protesta în Craiova, intenția acestora fiind anunțată de la începutul mișcării #șîeu. 

Cea mai mare companie din Oltenia, uzina de automobile Ford, nu s-a implicat în protest, deși se cunosc nemulțumirile reprezentanțiilor marelui constructor legate de infrastructura de transport. La fel ca și Ford, nicio altă mare companie din zonă nu a reacționat și nu s-a alăturat încă protestului ce a cuprins o țară întreagă.

 

Adauga comentariu