Mihail Genoiu: "În unitățile spitalicești puse la dispoziție de Primăria Craiova ajung zilnic bolnavi confirmați pozitiv din toate zonele Olteniei". Edilul local în discuții cu Arafat pentru salvarea Spitalului Filantropia

Primarul Craiovei, Mihail Genoiu continua lupta pentru evitarea includerii Spitalul Filantropia în lista spitalelor suport pentru COVID 19.

Edilul local a confirmat si faptul ca zilnic în spitalele puse la dispoziție de Primăria Craiova ajung oameni depistați pozitiv cu coronavirus. 

"Am avut o discuție telefonică cu domnul dr. Raed Arafat și i-am cerut sprijinul pe care nu l-am găsit la Direcția de Sănătate Publică Dolj. L-am asigurat că vorbesc în numele craiovenilor, atunci când i-am cerut să evite pe cât posibil includerea spitalului Filantropia pe lista unităților medicale unde se vor trata bolnavii infectați cu coronavirus și mi-a promis că va analiza situația, împreună cu noul ministru al Sănătății, pentru a găsi o altă variantă. Considerăm că eforturile făcute de municipalitatea craioveană, pentru asigurarea unui număr cât mai mare de paturi și condiții pentru cei infectați cu virusul COVID-19, au fost uriașe. În unitățile spitalicești puse la dispoziție de Primăria Craiova, sosesc zilnic bolnavi confirmați pozitiv din toată regiunea Olteniei. În această situație, mi se pare exagerată soluția dispusă de DSP Dolj și propusă Ministerului Sănătății în care tot Municipiul Craiova ar fi responsabil de punerea la dispoziție și a Spitalului Municipal Filantropia, ca spital suport în lupta COVID-19. Având în vedere că modul de abordare al acestor circuite pentru bolnavii infectați cu coronavirus afectează toate spitalele din Craiova, cu toate specialitățile, solicit cu celeritate ca, pentru varianta unui alt spital suport, să fie analizate și alte locații din județul Dolj, dar și din celelalte județe ale Olteniei", declara Mihail Genoiu.

Adauga comentariu