Ministerul Apărării: Au fost finalizate operațiunile pentru declararea capacității operaționale inițiale a NATO pentru întărirea Flancului Estic

Ministerul Apărării a anunțat, marți, că au fost finalizate operațiunile pentru declararea capacității operaționale inițiale a NATO pentru întărirea Flancului Estic.

Ministerul condus de Vasile Dîncu a mai transmis că măsurile defensive au rolul de a crește gradul de pregătire și prevenire a oricăror tipuri de agresiuni la adresa NATO și de a demonstra angajamentul alianței pentru apărarea tuturor aliaților:

”Statul Major al Forțelor Terestre a finalizat operațiunile necesare declarării capacității operaționale inițiale (IOC) a Grupului de luptă al NATO care va fi constituit în România în cadrul măsurilor aliate de întărire a vigilenței pe Flancul Estic – enhanced Vigilance Activities (eVA). Capacitatea operațională inițială realizată de SMFT este fundamentată pe baza autorității pe care Comandantul Suprem al Forțelor Aliate în Europa (SACEUR) o are pentru a coordona toate activitățile aliate de întărire a vigilenței la nivelul NATO. În acest context, măsurile de creștere a vigilenței (eVA) implementate de NATO reprezintă un mesaj decisiv al coeziunii și determinării Alianței. Aceste măsuri defensive au rolul de a crește gradul de pregătire și prevenire a oricăror tipuri de agresiuni la adresa Alianței și de a demonstra cu claritate angajamentul ferm al NATO pentru apărarea tuturor aliaților”, se arată în comunicatul transmis marți.

Adauga comentariu