Miniștri, primarul Craiovei, prefectul și președintele CJ Dolj, puși la masă de antreprenorii din Industria Ospitalității

Industria Ospitalității i-a invitat la o masă rotundă pe reprezentanții Guvernului, ”pentru a discuta urgent viitoarele măsuri de sprijin pentru acest sector puternic afectat de pandemia de coronavirus și de deciziile uneori haotice ale autorităților în acest context”, a anunțat Federația Patronală a Industriei Ospitalității (FIO). Întâlnirea este programată pe 7 decembrie la Hotel Ramada, în Craiova. Trei miniștri și un secretar au răspuns pozitiv: Marius Budăi, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Florin Spătaru, ministrul Economiei, Daniel Cadariu, ministrul IMM-urilor și Turismului, Levente Vass, secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății. Printre invitați se numără și primarul Craiovei, Olguța Vasilescu, prefectul de Dolj, Nicușor Roșca și președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile.

De celalată parte, sunt așteptați reprezentanții Federației Patronale a Industriei Ospitalității (FIO), prin: HORETIM (Timiș), Horeca Transilvania (Cluj), RESTO Constanța, HORECA Bacău, Breasla Cârciumarilor Brașov, Org. Patronală a Cârciumarilor Brașoveni, Horeca Argeș, Horeca Oltenia (Dolj).

”Avem încredere în găsirea unui dialog real între antreprenori și noul cabinet, în prioritizarea relansării mediului de afaceri autohton, în găsirea de soluții pentru a trece peste această pandemie care a afectat în mod excepțional industria ospitalității și turismul românesc”, spune Corina Macri, Președintele Federației.

FIO reprezintă la nivel național interesele jucătorilor mici și medii din industria ospitalității. Compusă din 8 asociații locale/regionale, FIO reprezintă peste 500 de întreprinderi din industria HORECA din România, cu o cifră de afaceri de peste 400 de milioane de euro și peste 11.000 de angajați, conform datelor furnizate de Federație. 

Evenimentul este programat să se desfășoare între orele 10.00-14.00.

Adauga comentariu