Ministrul Grindeanu, nemulțumit de Tronsonul I Craiova-Pitești: ”Trebuie să se apuce de treabă, nu fac muncă patriotică”

Prezent la Craiova pentru semnarea acordului de finanțare pentru extinderea și modernizarea Aeroportului din Craiova, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a spus cu apăsare că nu este mulțumit de stadiul execuției pe tronsonul I al drumului expres Craiova – Piteşti. Deși aici au început prima dată lucrările, doar 45% din drum a fost executat până acum.

Vreau să fiu foarte direct legat de tronsonul I, cel care a început primul. Ritmul nu este unul care să ne mulţumească, s-a ajuns la un stadiu până în 45%. Termenul de finalizare este sfârşitul anului şi fac un apel să ia extrem de în serios termenul de finalizare şi să ţină ritmul astfel încât să se înscrie în contract”, a subliniat în mai multe rânduri Sorin Grindeanu. 

Potrivit acestuia, anul viitor, în primul semestru, se vor deschide primii 40 de km, care vor scoate în sfârșit traficul de tranzit din orașele Balș și Slatina. ”Din păcate pe tronsonul 1 lucrurile nu merg așa cum trebuie. Acolo avem același constructor ca și la Varianta Ocolitoare Timișoara Sud. Ambele proiecte au un stadiu fizic de aproximativ 43%. Trebuie să se apuce de treabă, nu fac muncă patriotică. Sunt contracte pe bani, și nu puțini!”, a mai spus Grindeanu.

Ministrul Transporturilor a mai precizat că, pe tronsonul II, care include variantele ocolitoare pentru Balş şi Slatina, lucrările sunt în grafic, ”ceea ce pentru timpul de deplasare de la Craiova spre Bucureşti înseamnă foarte mult”. 

Mobilizarea constructorului, care este acelaşi pe tronsoanele II, III şi IV şi modul în care a făcut lucrările pe tronsonul II, este una care sperăm să se menţină şi pe tronsoanele III şi IV”, a spus ministrul Transporturilor.

Premierul Nicolae Ciucă a susținut, la rândul său, că pe primul tronson întârzierile au fost cauzate de chestiuni birocraţie, însă lucrările ar trebui acum să se desfășoare în ritm susținut:

Abia de curând au fost emise descărcările la Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor şi, de asemenea, descărcările pentru siturile arheologice. Toate aceste chestiuni, odată rezolvate, cred că nu pot să mai fie folosite ca justificare în derularea lucrărilor şi să se încheie la termen” , a declarat premierul.

Foto: Facebook/Sorin Grindeanu

Adauga comentariu