Ministrul Sănătății a solicitat măsuri împotriva liftierei care a cerut o parte din cadourile pentru copiii bolnavi de cancer. O comisie a spitalului va ancheta incidentul

Totul a pormit de la o postare pe Facebook a unei persoane care a luat liftul pentru a putea căra mai ușor plasele cu cadouri destinate copiilor internați la Secția de Oncologie a Spitalului județean. Bărbatul a povestit că lifitiera a avut un comportament incredibil, insistând să primească și ea o pungă din cele care trebuiau să ajungă la copii. 

“- Mie ce mi-ați adus? Ce plasă îmi dați? (Noi...am zambit...crezând că este o glumă...și am tăcut..fâstâciți..)
Liftiera însă insista:
- Haideți...nu îmi dați și mie o plasă? Ce..nu stiți că de cate ori se vine aici cu cadouri...prima plasă se da la liftieră?
(noi...siderați...lăsați mască...fără cuvinte...)
- Nu știam că așa trebuie... ce plasă doriți? Din aceasta cu pufuleți? (zice una din colegele mele..în glumă)
- Nu nu...nu cu pufuleți...Păi ce.. nepoții mei mănâncă pufuleți? Sunt de familie bună...ce mama...dr..
Intre timp, ajunge liftul la etajul 9.... și coborâm unul câte unul pe lângă "duamna" care stătea pe scaun și se uita sfidător la noi că nu i-am dat nimic. Apoi...nu a îndurat-o inimia și ne-a aruncat ultimele vorbe:
- Sper să nu vă mai întoarceți, să mergeți cu acest lift, cât sunt eu aici...nesimțire...
Ușile s-au inchis....”, se menționează în postarea lui Victor Mihăescu.

Conducerea spitalului s-a autosesizat după ce mesajul celui care ducea cadourile a fost prezentat și dezbătut în presă. Imediat reprezentanții unității au comunicat că vor ancheta evenimentul. 

Nici reacția Ministrului Sănătății nu a întârziat să apară. 

„Haideţi, cum să mi se pară normal!? Există conducerea spitalului, care trebuie să ia măsuri”, a declarat Sorina Pintea.

Astăzi a fost convocată Comisia de Disciplină care urmează să dea o decizie în cazul angajatei acuzate că a încălcat orice normă a bunului simț.

“Noi am discutat cu doamna care a fost de serviciu la momentul în care ar fi avut loc incidentul. Aceasta ne-a spus că a fost o glumă, că în realitate nu intenționa să ia vreun cadou. L-am așteptat și pe domnul care a făcut postarea pe Facebook să depună o sesizare scrisă, dar acesta nu a răspuns solicitării noastre. Chiar și așa, ancheta continuă, iar astăzi se va întruni Comisia de Disciplină care va trebui să stabilească dacă se impune vreo măsură. Nu vom lăsa lucrurile așa.”, a declarat Eugen Georgescu, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova.  

 


Adauga comentariu