”Minune”! Au apărut bujorii sălbatici de Plenița și-n piețele din Craiova?!

Buchete de bujori, care păreau a fi din rezervația de bujori sălbatici din Plenița, și-au făcut apariția, sâmbătă și duminică, pe o tarabă improvizată din Piața Mare a Craiovei. Așa, ca de Sărbătoarea Bujorului, care a avut loc chiar week-end-ul trecut. Cine n-a avut timp sau chef să se amestece cu cele câteva mii de vizitatori care merg la Plenița pentru a vedea florile unice din partea locului, dar au ajuns la piață de voie, de nevoie, le-au putut observa și în Piața Centrală. ”Oferta” a fost postată și pe FB, însă nu în scop comercial, ci pentru a atrage atenția că bujorii sălbatici - pentru cei care nu știu - sunt protejați de lege, rezervația din Plenița fiind arie protejată de interes național, iar ruperea lor se sancționează cu amendă de până la 20.000 de lei.

”Bujori sălbatici de vanzare....probabil Politia Locala si administratia piețelor Craiova stiu asta...sunt protejați de lege, singurul loc de unde se află sunt in pădurea-rezervație naturală de la Plenita, de la tăiere nu rezista mai mult de cateva ore, sunt frumoși in mediul lor natural”, a fost mesajul care a însoțit fotografia cu bujorii scoși la vânzare, postată de o craioveancă. 

Comentariile nu au întârziat să apară, unii dintre comentatori amintind de faptul că pentru vânzarea pătrunjelului pe marginea străzii angajații polițiilor locale se (auto)sesizează, dar în cazul acesta nimeni nu a văzut nimic. Pe de altă parte, au fost și cetățeni care au spus că astfel de bujori cresc și în curțile oamenilor.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj spun că nu s-a primit nicio sesizare legată de ruperea bujorilor, nici verbală, nici scrisă și nici nu au fost înregistrate evenimente de această natură în perioada Sărbătorii Bujuroului de la Plenița.

Sursa foto cover: Facebook/Simona Radu

Adauga comentariu