Mircea Tudora, baritonul Filarmonicii, căruia norocul nu i-a surâs prea tare. A murit după un infarct similar cu cel al lui Busu, în drum spre București. Salvarea lui era "plecată" în străinătate

Se pare că situația intervenită în cazul lui Florin Busuioc, care a suferit un stop cardio respirator în seara zilei de marți nu este o excepție așa cum s-ar putea crede.

 Un caz relativ asemănător s-a petrecut în urmă cu câteva luni în aceeași locație, când un bariton, Mircea Tudora, angajat al Filarmonicii, a suferit un stop cardio respirator asemănător. Finalul urgenței din primăvară a fost unul cât se poate de tragic, pentru că nu a fost nimeni care să intervină și să-i salveze viața bărbatului de 40 de ani. Singurul medic care ar fi putut să facă asta, dr. Trașcă era plecat în străinătate.


 Ironia sorții însă, se pare că Mircea Tudora ar fi fost găsit de același recuziter ca și în cazul lui Florin Busuioc.


“L-a găsit un recuziter, i-a dat primul ajutor, au sunat imediat la SMURD. Același recuziter a mai avut un eveniment asemănător în urmă cu câteva luni, atunci când l-a găsit pe un coleg de-al nostru în aceeași stare ca și pe Florin Busuioc, i-a dat primul ajutor, dar, din păcate, colegul nostru nu a reușit să scape.”, a declarat astăzi Gabriel Zamfir, directorul Filarmonicii Oltenia.


De altfel, șeful clinicii de cardiologie, Octavian Istrătoaie, atrăgea atenția zilele trecute asupra faptului că problemele spitalului sunt grave când vine vorba de specialiști care să asigure o linie de gardă pe Chirurgie Intervențională. 


“Era suficient să fie plecat dr. Paul Trașcă din Craiova și nu se putea face intervenția. Pacienții ca Busu care fac infarct se duc cu elicopterul sau salvarea direct la București.", declara miercuri șeful clinicii de Cardiologie.


Așa s-a întâmplat și în cazul lui Mircea Tudora. În lipsa doctorului Trașcă, a fost dispusă transportarea la București, numia că de cele mai multe ori acest drum este fatal celor a căror viașă atârnă de un fir de ață.

MIrcea Tudora a suferit un sopr cardio respirator în timpul unor repetiții la Filarmonica Oltenia, în primăvara acestui an.

 

 

Adauga comentariu