Misiune ”grea”: Polițiștii locali din Craiova au păzit non-stop ”integritatea” a 148 de panouri și afișe electoral, timp de 60 zile

2020, an ”greu” pentru polițiștii locali din Craiova, care au avut, printre altele, grija candidaților la alegerile electorale desfășurate în două rânduri - cele locale și cele parlamentare. Pentru că legea spune că afișele și panourile folosite de candidați în campaniile electorale trebuie protejate, ”polițiștii locali au desfășurat măsuri de asigurare a integrității panourilor și afișelor electorale pentru un număr de 34 amplasamente (148 panouri), timp de 60 zile (pe toată durata desfășurării campaniilor electorale pentru alegerile locale și parlamentare), această sarcină constituind o obligație legală impusă polițiștilor locali (inclusiv dispusă de conducerea IPJ Dolj), fără a se înregistra evenimente negative în toată perioada respectivă”, conform Raportului de activitate pe 2020 pe care conducerea Poliției Locale a Municipiului Craiova îl va supune atenției consilierilor locali în ședința ordinară  programată pe 28 ianuarie 2020. 

Că nu au avut loc ”evenimente negative” e de la sine înțeles, fiindcă Primăria Craiova, care, conform legii, trebuie să asigure ”integritatea” panourilor și ”Locala” Craiova au înțeles să aplice legea păzind 24 de ore din 24 de ore panourile și afișele. Polițiștii nu s-au rezumat la patrularea în zonă, ci efectiv la statul ”la pândă” lângă afișele politicienilor, pentru a nu fi mâzgălite sau, în cel mai răzu caz, rupte.

Din nou, expresia ”a tăia frunze la câini” s-a pliat excepțional pe activitatea celor 60 de zile în care echipajele poliției locale Craiova au avut de îndeplinit misiunea de lucru cu obiectivul ”integritatea panourilor”. Sugerăm ca pe viitor cei de la locală să aibă în vedere și un spor ”de stat”, adică de ședere. Având în vedere că statul prelungit în șezut poate favoriza apariția hemoroizilor și a altor probleme medicale, coroborat cu disconfort crescut creat fie de temperaturile prea mari ori, din contră, prea mici și privitul continuu de jur-împrejurul unui panou. 

Sursa foto cover : gds.ro

 

Adauga comentariu