Misterul stâlpului căzut în zona Stației 30 din Craiovița-Nouă. Nimeni nu știe cum a ajuns în stradă, când și al cui este

Informația că un stâlp de beton a căzut, miercuri, în alveola pentru autobuz aferentă Stației 30, din Cartierul Craiovița Nouă, a creat confuzie și umeri ridicați în rândul autorităților. Nimeni nu știa cum a ajuns acolo, al cui este și cine trebuie să se ocupe de degajarea resturilor de pe carosabil. Între timp, pe fir a intrat și Primăria Craiova, precizând pentru Ziarul de Craiova că ar fi fost vorba despre doi stâlpi dezafectați, prăbușiți, nu unul, care ar aparține CEZ (Distribuție Oltenia). Dar reprezentanții Distribuție Oltenia susțin că nu sunt ai lor, pentru că ei au rețea aeriană în zona respectivă. Cum au ajuns acolo? Ba s-a speculat că un șofer ar fi intrat cu mașina în unul dintre ei și, în cădere, a mai tras un altul după el, ba că au cedat pur și simplu. După ce am încercat să punem toate informațiile cap la cap, cea mai plauzibilă ”teorie” este a ”Dorelului” care a venit, i-a pus la pământ, pe stradă, și i-a lăsat acolo. 

Contactați de redactorul Ziarului de Craiova, reprezentanții ISU Dolj au precizat, miercuri, că a existat un apel la 112, prin care o persoană anunțase că un stâlp e căzut în zona menționată. Nu a fost nevoie de intervenția pompierilor sau a unui echipaj SMURD, nefiind semnalată și existența vreunei victime sau alte pagube materiale. La rândul lor, cei de la IPJ au precizat că până la telefonul redactorului ziardecraiova.ro nu fusese raportat niciun eveniment rutier care ar fi implicat și coliziunea cu vreun stâlp, însă nu este exclus un accident fără victime, care nu prevede înștiințarea oamenilor legii.

La rândul lor, cei de la Primăria Craiova au încercat să ofere o explicație, cu mențiunea că cei de la Serviciul de iluminat public au făcut ”o faptă bună” și au ridicat ei stâlpii din stradă. Contractul de delegare a serviciului de iluminat public din oraș îl deține firma Flash Lighting Services.

Stâlpii sunt ai CEZ-ului, au fost montați în urmă cu mulți ani. Contractul din 2002 dintre CEZ și operatorul care are în gestiune sistemul public de iluminat al orașului prevede doar actul de predare-primire a sistemului de iluminat, nu și al stâlpilor de beton. Cât despre cauza prăbușirii celor doi stâlpi, probabil a cedat unul și, din balans, a căzut și cel de-al doilea. Operatorul care are în gestiune sistelul de iluminat public al orașului a dezafectat zona pentru a nu rămâne stâlpii în drum”, a declarat Marina Andronache, șef Serviciu Imagine, purtător de cuvânt al Primăriei Craiova.

Dar reprezentanții CEZ au negat cu vehemență și au transmis, în urma verificărilor, că stâlpii nu le mai aparțin din 2001, în gestiune avându-i operatorul care se află în contract cu Primăria Craiova. 

Avand in vedere situatia celor doi stalpi, aflati pe strada Bld. Oltenia, Statia de Autobuz nr. 30, Craiovita Noua, alimentati din postul de transformare nr 404, care s-au prabusit pe carosabil, va comunicam faptul ca acestia nu se afla in evidentele operatorului Distributie Oltenia, ca urmare a predarii in exploatare a iluminatului public catre autoritatea locala competenta, conform adresei cu nr 8917/11.05.2001. Conform certificatului de racordare si a conventiei de exploatare, delimitarea intre instalatiile operatorului de distributie si a noului utilizator se face in tabloul de distributie al postului de transformare nr. 404. Astfel, exploatarea si mentenanta echipamentelor electrice, dar si a stalpilor aferenti intra in atributiile noului utilizator. Mentionam faptul Operatorul Distributie Oltenia face aceste demersuri de predare a echipamentelor electrice cu scopul de a asigura comunitatii locale tot suportul in dezvoltarea infrastructurii”, au răspuns reprezentanții Distribuție Oltenia, parte a grupului CEZ, la solicitarea adresată de Ziarul de Craiova.

 

 

 

 

 

Adauga comentariu