MOȘ CRĂCIUN EXISTĂ! Și le aduce cadouri chiar și copiilor internați în spital în timpul sărbătorilor. Ajutoarele moșului sunt studenții farmaciști și medicii care strâng fonduri pentru daruri, dar și pentru construirea primului spital de pediatrie

A devenit deja o tradiție concertul caritabil pe care Organizaţia Studenţilor Farmacisti din Craiova alături de Asociația Medici pentru Viața Copiilor îl organizează în fiecare an.  Sub îndemnul „Dăruieşte un zâmbet de sărbători”, studenții și cadrele medicale îi roagă pe toți cei care vor să aline durerea unui copil aflat pe patul de spital să o facă printr-o mică donație.

“De multe ori zâmbetele noastre trec neobservate, dar zâmbetele copiilor internați în spitale reprezintă speranță. Părinții și medicii micuților văd în fiecare zâmbet și prin fiecare licărire a ochilor speranța că mâine va fi mai bine și că, în curând, nu vor mai fi nevoiți să își spună "Somn ușor" de pe patul de spital. Noi, voluntarii Organizației Studenților Farmaciști din Craiova, vrem să dăruim câte un zâmbet copiilor internați în Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova. În fiecare an, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, organizăm un concert în scop caritabil și îl ajutăm pe Moș Crăciun să ajungă la pacienții secției de pediatrie. “, au transmis studenții implicați în organizare. 


“„Dăruieşte un zâmbet de sărbători” adună laolaltă, an de an, studenţi, medici, profesori şi alţi oameni cu suflet mare şi dornici să ajute. Aflată la cea de a VI- a ediţie consecutivă, campania are ca scop strângerea de fonduri pentru a le face o bucurie cu ocazia sărbătorilor de iarnă copiilor internaţi la secţiile pediatrice ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Numarul 1 din Craiova.”, a declarat și dr. Eleodor Cârstoiu, medic la Spitalul de Urgență din Craiova.

Fondurile colectate în urma spectacolelor din alți ani au fost folosite atât pentru cadourile micuților internați în spital, cât și pentru achiziționarea de aparatură medicală specialpă pentru secțiile de pediatrie. Scopul cel mai măreț al organizatorilor este acela ca banii strânși să fie suficienți într-o zi pentru construirea unui spital destinat doar copiilor.

Spre deosebire de Pitești, Brașov, Timișoara sau București, în Craiova nu există un spital de pediatrie.

Evenimentul caritabil din acest an are loc pe 5 decembrie , începând cu ora 19, la Teatrul pentru copii și Tineret Colibri din Craiova. Artiștii care vor susține concertul sunt Corala Magnus Medis, Trupa The Five, Florin Băltăreţu& Feedback Band și Trupa Overbeat. Donaţia minimă pentru achiziţionarea biletului este de 50 de lei, dar cei care vin pot dona în plus orice sumă sunt dispuși să ofere.  

 

 

Adauga comentariu