MOȘ CRĂCIUN EXISTĂ! Un copil minune a ales să se transforme în spiridușul Moșului și să îndeplinească dorințele copiilor mai puțin norocoși. Eva, o micuță tenismenă de succes, își împarte timpul între școală antrenamente și acte de caritate

La vârsta la care majoritatea copiilor nu știu cum să scape de toate activitățile școlare pentru a merge la joacă, Eva Prasacu ar putea să devină noua revelație a României în tenis. Micuța de numai nouă ani face tenis de câmp de cinci ani, iar de doi ani participă la competiții sportive. A adunat zeci de medalii și trofee și a câștigat chiar și Turneul Campionilor doi ani la rând. 

Dăruirea și talentul au adus-o pe cele mai înalte culmi și a avut bucuria de a o avea ca adversar chiar pe numărul 1 mondial în tenis, Simona Halep.

“Eva muncește foarte mult pentru a face performanță, iar antrenamentele sunt foarte stricte. Am observat că are talent și am încurajat-o să facă sport și să meargă la concursuri. Rezultatele s-au văzut foarte rapid și a fost observată de mulți oameni din tenisul mare. La aceste competiții i-a cunoscut pe Marius Copil, pe Horia Tecău și chiar a jucat cu Simona Halep. Următoarea competiție la care va merge este Turneul Campionilor și cred că este favorită. ”, explică Geviana Prasacu, mama Evei.

Pe lângă tenis, Eva adoră să se implice în acțiunile de caritate. Încă de când era la grădinița a început să meargă împreună cu mama ei la cei aflați în nevoie și să le ofere cadouri și ajutoarele necesare. În ultimii ani s-a implicat în acțiunile a două organizații de caritate, “Life is better with friends” și “Change for change”, pentru a-și ajuta semenii vitregiți de soartă.

 În urmă cu câteva zile, Eva a mers acasă la un copil de opt ani din Craiova a cărui scrisoare pentru Moș Crăciun a ajuns la cei din organizația “Life is better with friends” din Craiova. 

“Este vorba de o fetiță cu o situație dificilă care a scris ce și-ar dori să primească de sărbători. A spus că ar vrea o pereche de încălțăminte, dulciuri, , baloane, suc și o păpușă bebeluș. Ceea ce ne-a impresionat foarte mult este că pe lista ei era trecută și o carte. Tot ce acest copil și-a dorit, noi am luat. Eva a mers să îi ducă chiar ea cadourile, s-au jucat împreună și s-au înțeles foarte bine. Ei îi place să se implice, să vadă bucuria din ochii celor care primesc.”, povestește mama micuței sportive.

Doar că Eva nu face aceste acte de caritate doar în preajma Crăciunului, ci de-a lungul întregului an. Profită însă de nevoile mai mari pe care cei mai puțin norocoși le au în perioada sărbătorilor și merge să le aline durerea pricinuită de lipsuri. Și-a donat ziua de naștere pentru a contribui la construcția primului spital pentru oncologie pediatrică și devenit astfel acționară la Bursa de fericire. În anii trecuți s-a implicat într-o strângere de fonduri pentru o fetiță bolnavă de leucemie și a intrat chiar și în campanie Shoe Box. Chiar dacă este doar un copil care îl așteaptă cu emoție pe Moș Crăciun, Eva dovedește zi de zi că spiritul moșului cel darnic trebuie să ne însoțească pe tot parcursul anului. 

 

Comentarii

Camelia Foarfa

06.12.2018 18:33

Copii ca Eva Prasacu ne arata ca inca nu e totul perdut pentru Romania. O fetita de noua ani ne invata ca seriozitatea, generozitatea si perseverenta sunt gesturi firesti, iar pasiunea pentru tenisul de camp inseamna munca, ambitie, onestitate. Oare cati dintre noi mai avem macar una din aceste calitati? Parintii ei au sigur! Si ar mai fi cativa!

Adauga comentariu