MOȘ CRĂCIUN EXISTĂ! Un tânăr din Dolj se luptă să șteargă lacrimile de pe fețele celor care așteaptă sărbătorile fără speranță, în frig sau nemâncați. Duce singur o campanie de strângere de ajutoare, apoi merge să ducă darurile atât de necesare

Îngerul păzitor a 22 de familii din Dolj și Gorj este un tânăr din Filiași care a ales să ofere cadouri celor cu adevărat nevoiași. Cristian Marian Dumitrașcu are 31 de ani și de șase ani se transformă în Moș Crăciun în prag de sărbători. Cu ajutorul prietenilor, caută acele persoane care au greutăți greu de imaginat, apoi se luptă să le ofere sărbători mai frumoase.

“Totul a început în 2013, atunci când conduceam o exploatare minieră. Am decis că vreau să fac altceva și că vreau să îi ajut pe cei cu probleme. Nu provin dintr-o familie bogată, cunosc ce înseamnă lipsurile, dar vreau să îi ajut pe cei cu adevărat nevoiași să aibă parte de săbători mai fericite. De atunci am demarat campanii de strangere de ajutoare. Tot ce strâng ajunge apoi la familiile cu lipsuri mari. Unii au case dărăpănate, nu au curent, copiii învață la lumânare și merg la culcare nemâncați. Sper să le aduc măcar puțină fericire în suflete.”, explică Cristian.

Pentru că prima campanie a fost un adevărat succes, iar cadourile oferite s-au întors sub forma zâmbetelor de fericire de pe chipurile copiilor, tânărul ajutor al lui Moș Crăciun a înființat o organizație guvernamentală pentru a face totul legal. În centrul orașului Filiași a amplasat un container în care cei care doresc pot aduce haine pentru nevoiași. 

Pe pagina sa de Facebook, dar și pe cea a a asociației pe care o deține, Plus Omenia, Cristian Dumitrașcu a cerut ajutorul celor care vor să îl sprijine în demersul său și să doneze.

“Toate cele 22 de cazuri sunt emoționante și impresionante, nu ai cum să nu pleci cu ochii plini de lacrimi de la ei. Ultima familie la care am mers este din satul Sfircea și este una cu adevărat în nevoie. O mamă își crește copiii cu ajutorul soacrei într-o căsuță din chirpici, cu acoperiș prin care plouă și bate vântul, fără energie electrică și niciun fel de acces la utilități. O fetiță de cinci ani, un băiețel de trei ani și jumătate și încă o fetiță de doar două luni, părăsiți de tată, trăiesc în aceste condiții grele. Tot de curând am cunoscut și copiii unei familii din Brădești acolo unde patru copii așteaptă cu emoție vizita lui Moș Crăciun.  Ei au cu adevărat nevoie de un miracol de Crăciun. ”, susține Cristian.

Casa familiei din localitatea Sfircea

Până acum s-au strâns deja 1.200 de articole de îmbrăcăminte și alimente în valoare de 4.000 de lei, dar nevoile celor de pe lista lui Cristian Dumitrașcu sunt mult mai mari. Toți cei care doresc să îl sprijine pentru ceea ce el numește “traseul fericirii” îi pot scrie pe pagina de Facebook sau la numărul de telefon 0761/555 513. Cristian va face va face tot posibilul să le preia și să le ducă celor pe care Moș Crăciun nu îi poate ajuta, dar oamenii ,da. 

Copiii din localitatea Brădești


 

 

Comentarii

MITOAICA ANGELA ANA

03.12.2018 19:04

FELICITĂRI!

Adauga comentariu