Multe dricuri, fotografiate așteptând în fața morgii Spitalului de Urgență Craiova. Managerul SCJU: ”Să ne bucurăm că azi nu avem la fel de multe”

O fotografie surprinsă de un medic craiovean, ieri, în fața morgii Spitalului de Urgență din Craiova, în care peste zece dricuri așteaptă la rând să ridice trupuri neînsuflețite, a generat, deopotrivă, emoții și controverse în rândul craiovenilor. ”11 ani, aproape zi de zi, am mers pe strada asta și am stat pe acele bănci. Niciodată nu am văzut asa ceva. Eu sunt din fire un om optimist, dar acum....pt cei ce nu cred în Pandemie”, a fost mesajul care a însoțit fotografia postată de dr. Carmen Alexandra Bărbulescu.

Comentariile nu au întârziat să apară. Unii au întrebat dacă este reală, alții și-au exprimat regretul pentru vremurile pe care le trăim. ”Aproape nu-ti vine sa crezi nici ce vezi....Doamne ajuta-ne”, a scris un cititor.

Un alt medic, Alin Macovei, a postat o nouă fotografie, în care a ținut să facă o mențiune: „Legat de această coadă de mașini mortuare, filmată azi (5 noiembrie n.r.) la Spitalul Județean. A se ține cont de un aspect, pentru cine nu știe acest amănunt: morga este în..fața spitalului!”, a scris medicul pe facebook.

Astăzi, nicio mașină mortuară nu mai aștepta în fața spitalului, după cum se poate observa din fotografiile de mai jos. Însă, potrivit directorului, ”nu în fiecare zi mor la fel de mulți”. Întrebat dacă explicația în cazul numărului mare de dricuri de ieri are legătură și cu decesele din cauza Coronavirusului, managerul general, Laurențiu Ivanovici, confirmă că da: ”cu siguranța și din cauza asta”. ”Ar trebui să ne bucurăm că azi nu avem la fel de multe dricuri”, a mai adăugat directorul Spitalului de Urgență.

Cert este că SCJU Craiova, care are 1438 de paturi, distribuite în 31 de secții, tratează mii de pacienți lunar, numărul deceselor fiind unul fluctuant.

 

 

 

 

Adauga comentariu