Mulți oameni și multe gunoaie în zona sediului DRPCIV Dolj. Angajații Salubrității adună circa 30 de saci zilnic

Chiștoace de țigări, ambalaje, pahare, șervețele, sticle, doze și te miri ce alte gunoaie sunt aruncate zilnic, direct pe trotuar, dar și dosite prin gărdulețul viu, de cetățenii veniți cu treabă fie la Ghișeul 6 - Regim permise de conducere reţinute şi certificate de înmatriculare retrase, fie la sediile Serviciilor de Regim permise și Înmatriculări, respectiv Pașapoarte - Dolj. Lucrătorii Salubrității, care au în sarcină menținerea curățeniei în această zonă, spun că, de dimineața până după-amiaza, strâng și câte 30 de saci de gunoaie din perimetrul cuprins între giratoriul de la Consul și până în semafoarele de pe Amaradia, cu precădere din apropierea celor două stații de autobuz de pe Traseul 3, dar mai ales din fața sediului instituțiilor mai sus amintite.

Deși sunt instalate coșuri stradale, cei mai mulți preferă să-și prăvălească gunoiul la picioare, unii mai ”cu perdea”, alții cu nonșalanță, ca și cum ar fi firesc. ”Cred că așa fac și acasă, altfel nu înțeleg. Așa s-au învățat. Suntem obișnuiți. Așa sunt oamenii...”, spune atât de resemnat angajatul Salubrității care are în sarcină zona cuprinsă între semafoarele din giratoriul Străzii Decebal cu Amaradia.

După ce adună grosul cu mătura, merge la băncile amplasate pe trotuar, în zona DRPCIV, și își înfige mâna țintă în gărdulețul viu, de unde extrage, cu rapiditatea unuia foarte experimentat, vreo 5-6 doze de suc și băuturi energizante, niște ambalaje făcute ghem și o mască sanitară. Repetă operațiunea și prin lateralele băncuței de lemn, apoi se chinuie să scoată cu vârful măturii zecile de mucuri de țigări aruncate sub ea. Între timp, observă două șomoltoace de hârtii zburând printre mașinile parcate și le oprește cu mătura.

Este ora 07.25 și deja a umplut doi saci. Probabil va realiza ”norma” zilnică de gunoi până la finele programului, fiindcă zeci de persoane stau deja în fața porților DRPCIV, așteptând deschiderea. ”Ce să facem...”, zice bărbatul. ”Și câte 30 de saci strâng. Se face multă, multă mizerie”, mărturisește omul, fără să pară că e un reproș. Doar își face treaba. În ciuda părerii multora că nu se face curățenie în oraș, se face. Doar că (nici nu avem timp să vedem că) nu se menține...

 

Adauga comentariu