A murit fratele mai mic al lui Marin Sorescu. Ioan Sorescu a copilărit la Bulzești, în Dolj, alături de trei frați și două surori

Ioan Sorescu, fratele mai mic al cunoscutului scriitor Marin Sorescu, a încetat din viață sâmbătă, 1 septembrie, la vârsta de 80 de ani.

Absolvent al Universității de Vest din Timișoara, Ioan Sorescu era cel mai mic dintre cei șase frați Sorescu. Penultimul ca vârsta era scriitorul Marin Sorescu, tradus în mai mult de 20 de țări. Toți cei șase frați au copilărit în Bulzești, comună doljeană cunoscută și prin prisma operelor scrise de marele Marin Sorescu. În prezent, doar doi dintre cei șase frați mai sunt în viață.

La fel ca fratele său, Ioan Sorescu a iubit literatura. De-a lungul vieții, acesta a publicat șase volume de poezii, operele sale fiind apreciate și lăudate de criticii literari.

Trupul neînsuflețit al lui Ioan Sorescu este depus la capela Bisericii Sfinților Martiri Brâncoveni din cartierul 1 Mai. Înmormântarea va avea loc luni, 3 Septembrie, la Cimitirul Ungureni, la ora 11:00. Dumnezeu să îl ierte și să îl odihnească în pace.

Publicăm mai jos una dintre poeziile scrise de Ioan Sorescu:

 

Adauga comentariu