A murit muncitorul surprins de malul de pământ, la Șimnic. Firma unde era angajat, amendată de ITM Dolj și oprită din activitate

Bărbatul de 54 de ani care, ieri, a fost îngropat în pământ, după ce un mal s-a surpat, în timp ce lucra la rețeaua de apă și canal din Șimnicu de Sus, a decedat în această dimineață. Muncitorul era angajat al SC Mecanica SRL Craiova, care opera lucrarea în satul Izvor.

Potrivit conducerii ITM Dolj, firma unde lucra acesta a fost amendată.

Cercetarea a fost preluată de Inspectoratul Teritorial de Muncă Dolj, dat fiind faptul că muncitorul a murit, apoi dosarul va fi înaintat poliției. Au fost luate măsuri preliminare, respectiv s-a dispus sistarea activității și am sancționat societatea cu 16.000 lei”, a declarat, pentru Ziarul de Craiova, Cătălin Mohora, inspector-șef al ITM Dolj. 

Reamintim că evenimentuls-a produs ieri, în jurul orei 11.00. Colegii bărbatului au fost primii care au sărit să-l ajute, fiind  apoi ajutați de polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Melinești, Unul dintre polițiști i-a acordat primul ajutor bărbatului, până la sosirea echipajelor medicale. Ulterior, bărbatul, în vârstă de 54 de ani, din Șimnicu de Sus, a fost preluat de echipajul SMURD și transportat la spital inconștient. 

Poliția a deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și neluarea sau nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă. După decesul doljeanului, încadrarea va fi schimbată la ucidere din culpă.

Adauga comentariu