NCN a semnat un parteneriat cu agentia americana de stiri Associated Press. Liviu Alexa: "NCN va creste cu siguranta prin acest parteneriat, caci expertiza AP este un standard in intreaga lume"

Noua televiziune de stiri, NCN, a semnat la inceputul acestei luni un parteneriat cu una dintre cele mai reputate agentii de stiri din lume - Associated Press. Agentia americana de stiri va furniza pentru NCN continut video si text de cea mai inalta calitate, dar va oferi si accesul la peste 7000 de materiale de arhiva ce se refera la Romania, unele dintre imagini avand peste 80 de ani vechime.

"Este o mare bucurie pentru mine sa stiu ca NCN va primi stiri de top din intreaga lume de la un simbol al jurnalismului mondial, care are in palmares 53 de premii Pulitzer, din care peste jumatate pentru fotografie. Peste 4 miliarde de oameni din aceasta lume primesc si citesc continut editorial de la Associated Press. 

Vom putea astfel furniza pentru telespectatorii nostri din Romania stiri din intreaga lume la prima mana - de la tot ce se intampla in Europa in plan politic, social, economic, pana la tot ce se intampla important in lume, inclusiv transmisii live ale celor mai importante evenimente. 

Associated Press este o agentie care pune mare pret pe jurnalisti, pe jurnalism, asa cum facem si noi. NCN va creste cu siguranta prin acest parteneriat, caci expertiza AP este un standard in intreaga lume.

Un lucru important este ca vom avea acces si la materiale de arhiva ce se refera la Romania. Peste 7000 de clipuri din 1929 incoace, de la momente istorice ale tarii noastre pana la vizite importante sau fapt divers, toate isi vor regasi exprimarea pe NCN", spune jurnalistul Liviu Alexa, cel care a fondat postul national de stiri plecand de la un canal local de televiziune din Cluj-Napoca.

 

Postul national de stiri NCN emite incepand din 30 noiembrie, fiind difuzat in retelele UPC, Telekom si NextGen, cu o acoperire de 3,5 milioane de case. NCN face parte din grupul Presa Buna care cuprinde un canal local de televiziune la Cluj, dar si 15 ziare locale online in 15 dintre cele mai importante judete ale Romaniei.

Adauga comentariu