NE ŢINEM DE PLAN: UDMR va face parte din viitorul guvern. Ne îndreptăm spre o alianță PSD-PNL-UDMR şi "o supercalifragilistică" majoritate parlamentară

Ziar de Cluj v-a devoalat dedesupturile negocierilor pentru refacerea USL 2.0, în vremea în care mulâi visau cai verzi pe pereţi în bulele lor, sau făceau "analize" conform Ordinului de Zi pe Unitate primit.

V-am spus că prin mişcările lui Ludovic Orban şi mimările de negociere, PNL a fost dirijat, încet şi sigur, în braţele PSD. Iar băieţii au planuri mari pentru viitor: să-şi împartă puterea pentru 7 ani. Asta înseamnă că şi-au propus să câştige, cu ajutorul banilor din PNDL şi PNRR, şi alegerile din 2024. Să lase în foame USR şi AUR, cei doi duşmani politici ai fiecăruia. Dezideologizaţi, anti-sistem, anarhici, aka periculoşi.

CITEŞTE: ORBAN ÎL ȘANTAJEAZĂ pe Iohannis cu posibilitatea SUSPENDĂRII. Poate pricepe și-l numește pe el premier. Cioloș este dispus să refacă Alianța fără Cîțu, iar cu Orban s-a mai negociat prost pentru PNL

CITEŞTE: Lupul, Capra și cu Varza au depus moțiune de cenzură și le-a ieșit. Acum trebuie să treacă și criza cu nava eșuată numită România

CITEŞTE: Marcel Ciolacu ne anunţă că PSD s-ar băga la guvernare "dacă adună o majoritate". Păi, cu o majoritate au dat jos Guvernul Cîţu, pe cine vor să aburească?

CITEŞTE: Vom avea guvern Cioloș joi. După Miercurea Ciuc. Și asta numai dacă se întorc în PNL armele, ca la 23 august 1944

CITEŞTE: Cei de la USR pun coada băţ şi zic că nu-l vor susţine nici pe Ciucă într-un guvern minoritar. În PSD, Dîncu şi Buzatu îi pun talpă lui Ciolacu să nu se voteze "guvernul lui Iohannis". Dar pandemia va fi "ţapul ispăşitor" al tuturor înţelegrilor

Florin Cîțu anunță o super majoritate: "UDMR va face parte din viitorul guvern". DE PARCĂ NU ERA PREVIZIBIL...?

Președintele PNL, Florin Cîțu, susține că UDMR va face parte din viitorul guvern și a lăsat de înțeles că lucrurile se îndreaptă spre o alianță PSD-PNL-UDMR, ceea ce va însemna o super majoritate parlamentară.

”UDMR va face parte din guvern, sunt partenerii noștri și va face parte din orice formulă de guvern”, a spus Florin Cîțu.

Florin Cîțu: "Nu putem spune că este totul roz între PNL și PSD, dar ce pot să spun este că suntem responsabili". Liderul PNL s-a arătat dezamăgit de Cioloș. AM FI FOST NOI DEZAMĂGIŢI SĂ FIE ALTFEL...

Premierul Florin Cîțu a declarat vineri că discuția de aseară cu liderul PSD Marcel Ciolacu a fost „una bună” și chiar dacă între cele două partide nu este totul roz, liderii dau dovadă de responsabilitate. Liderul PNL s-a arătat dezamăgit de declarația lui Dacian Cioloș care a spus că varianta Florin Cîțu premier „este o glumă”.

„A fost o discuție bună și este o discuție care pentru noi...Acum nu putem spune că este totul roz între PNL și PSD, dar ce pot să spun este că suntem responsabili. Ne uităm la cea mai bună soluție pentru PNL și pentru România. Decizia va fi luată în PNL. Dl Ciolacu a dat din discuția de ieri și spun și eu. Aseară nu s-a discutat aproape deloc despre portofolii și despre funcția de premier, dar este pe masă această variantă. Trebuie să mergem fiecare în partidul lui și să vedem dacă această variantă este acceptată de partid. Haideți să vedem și să facem un pas acum. În acest moment, mandatul pe care l-am avut eu a fost acela de a negocia atât cu USR, cât și cu PSD. Sunt dezamăgit. Am avut o discuție bună cu cei de la USR, dar ieri a fost o declarație în spațiul public și care iarăși pune sub umbră autoritatea președintelui PNL. Este complicat să negociezi cu cineva care spune despre președintele PNL că ar fi o glumă să fie premier. (...) Eu am văzut mesajele oficiale ale președintelui Iohannis. Dl președinte a spus că va începe consultările după ce se va construi o majoritate. Haideți să avem această majoritate asumată”, a spus Florin Cîțu.

Întrebat dacă va face parte din viitorul executiv, Cîțu a spus că „vom vedea”.

Marcel Ciolacu: "Cred că și Florin Cîțu a realizat că nu mai poate să fie prim-ministru"

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că cea mai bună variantă pentru România, astăzi, ar fi un guvern PSD-PNL, care să confere stabilitate. Ciolacu susține că și Florin Cîțu a înțeles că nu mai poate să fie prim-ministru în viitorul guvern.

”Eu cred că este cea mai bună soluție în acest moment (un guvern PSD-PNL). Sunt ferm convins că întoarcerea la români este necesară pentru că s-a făcut un acces la guvernare prin foarte multe minciuni, dar România nu mai poate rezista la încă o criză politică.

Primul lucru pe care l-am cerut domnului Cîțu, ieri, a fost execuția bugetară. Ne-a fost trimisă execuția bugetară, ne vom uita foarte atent pe ea, pentru a nu minți românii. Ce se poate anul acesta, se poate, ce nu se poate va veni anul viitor.

Este foarte important să depășim aceste luni până în martie, dacă vom reuși să înțelegem

Cred că și domnul Florin Cîțu a realizat că nu mai poate să fie prim-ministrul României.”, a spus Marcel Ciolacu.

Avem primul consens între PNL și PSD: "UDMR va fi la guvernare, în orice situație"

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat faptul că UDMR și minoritățile naționale vor face parte din viitorul Guvern. Același lucru l-a promis și președintele PNL, Florin Cîțu.

”Cred că este necesar ca UDMR-ul și minoritățile naționale să fie prinse în această construcție politică. Nu mai trebuie să vorbim de un guvern de coaliție, ci trebuie să vorbim despre guvernul României.”, a spus Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu anunță cum se vor împărți portofoliile în guvernul PSD-PNL-UDMR

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a explicat că împărțirea portofoliilor în viitorul guvern PSD-PNL-UDMR se va face conform ponderii deținute în Parlament de către fiecare partid.

”Există o cutumă parlamentară care așează lucrurile în matca lor: în funcție de numărul de mandate din Parlament. O să las eu de la mine și nu facem împărțirea după scorul din sondaje.”, a spus Marcel Ciolacu.

Conform acestui algoritm, PSD va avea cel mai mult de câștigat, iar PNL va pierde mai multe ministere, asta pentru că au pierdut recent 17 parlamentari.

ÎN CONCLUZIE, vorba lui Ciolacu: "Vreau să vă asigur de buna mea credinţă şi, după discuţia de ieri, şi de buna credinţă a domnului preşedinte Florin Cîţu” (...) "În acest moment de răscruce pentru ţară, nu avem altă soluţie politică decât o guvernare cu PNL”.

Prin urmare, NE ŢINEM DE PROGRAM.

Adauga comentariu