NEPI Rockcastle anunță că Promenada Mall Craiova va fi gata la finele lui 2023 și vor fi create 1.500 noi locuri de muncă

NEPI Rockcastle, cel mai mare investitor și dezvoltator de centre comerciale din Europa Centrală și de Est, a anunțat oficial demararea lucrărilor la Promenada Mall Craiova, investiție care se ridică la 125 milioane euro și al cărei termen de finalizare va fi undeva în perioada august-decembrie 2023. Construit pe un teren de aproximativ 200.000 mp, centrul comercial va dispune de o suprafață închiriabilă de 53.000 mp, cu o suprafață construită de 72.000 mp și 2.100 locuri de parcare pentru clienți. Pe de altă parte, se va ocupa de infrastructura rutieră, investind în construirea unui bulevard de legătură între Str. Râului și Bvd. Tineretului. Primăria Craiova se va ocupa de exproprierile necesare pentru realizarea drumului. Reprezentanții NEPI au mai declarat că războiul din Ucraina nu va influența în niciun fel execuția lucrărilor și nici parteneriatele cu firmele care vor să-și deschisă afaceri la Promenada Mall Craiova.

Promenada Mall Craiova va găzdui cele mai noi concepte ale brandurilor internaţionale şi naţionale de îmbrăcăminte, încălţăminte, accesorii, înfrumuseţare, articole sportive şi pentru copii, multe dintre acestea fiind premiere pentru capitala Olteniei.

Lucrările efective de construcție au demarat după pregătirea terenului și obținerea în această lună a tuturor autorizațiilor și avansează conform graficului stabilit. Suntem acum în măsură să spunem că Promenada Craiova va fi inaugurat până la finele anului viitor. Știm că este un centru comercial așteptat de craioveni, iar investiția de la Craiova este cea mai mare pe care grupul NEPI Rockcastle o realizează în România, în afara Bucureștiului. Acest lucru demonstrează încă o dată încrederea pe care o avem în potențialul capitalei Olteniei”, a declarat Andrei radu, director de Dezvoltare, în cadrul unei conferințe de presă organizată la Craiova

Centrul va oferi o zonă generoasă de restaurante, fast-food-uri și cafenele, dar și un cinematograf multiplex de lanț internațional, pentru a crea un mix complet între fashion, food și entertainment pentru întreaga familie.

O premieră pentru Craiova o va reprezenta și primul hypermarket Carrefour din oraș. Va fi deschis și un magazin de bricolaj Dedeman, al doilea din oraș, cu o suprafață de peste 16.000 mp.

Promenada Craiova va avea și o impresionantă terasă panoramică, ce va putea găzdui evenimente și care va fi legată pietonal de Bulevardul Calea Severinului, printr-o pasarelă cu un concept unic în regiune.

„Vom avea în cele peste 120 de magazine din Promenada Mall Craiova branduri prezente pentru prima oară în regiune, pentru a crea o experiență relevantă de shopping pentru clienții noștri. Vom crea aproximativ 1.500 noi locuri de muncă în oraș, dar vom da și un semnal puternic și altor investitori pentru economia locală. Punem în acest centru comercial, unic prin design, toată experiența acumulată în investiții similare derulate de noi”, a mai precizat Andrei Radu.

NEPI construiește un bulevard de legătură și-l donează municipalității

Investiția NEPI Rockcastle în Craiova cuprinde și ample lucrări de infrastructură rutieră, pentru a facilita accesul craiovenilor către noul centru comercial, dar și pentru a fluidiza traficul în întreaga zonă. Astfel, un nou bulevard de legătură, între Bulevardul Calea Severinului și Bulevardul Râului, va fi construit în paralel cu lucrările la investiția Promenada Mall.

„Am obținut în această lună autorizația de construire a noului bulevard, prevăzut cu două benzi pe fiecare sens, linie mediană, sensuri giratorii, semaforizare inteligentă cu sistem de detecţie modern, dotat cu camere video, spații verzi, piste de biciclete și stații de autobuz. Este o investiție asumată de NEPI Rockcastle și, în același timp, un sprijin pe care îl oferim către comunitatea locală, prin îmbunătățirea infrastructurii și implicit creșterea calității vieții locuitorilor săi”, a adăugat Andrei RADU, Development Director, NEPI Rockcastle. Potrivit acestuia, o parte din forța de muncă, dar și din materialele utilizate la construcții sunt locale.

Primăria Craiova se va implica, de cealaltă parte, în problema exproprierilor necesare realizării bulevardului. 

”În planurile noastre a figurat încă de acum zece ani unirea bulevardului Râului cu Tineretului. Practic, prin această punte de legătură putem să decongestionăm aproximativ 30% din traficul din această zonă. Investiția este foarte utilă pentru noi, respectă toate normele de mediu. (...) Am început deja exproprierile pentru câteva proprietăți private, ne-am împărțit sarcinile. NEPi va construi acest drum, iar municipalitatea face exproprierile, așa e legal”, a declarat și primarul Craiovei, Olguța Vasilescu, în cadrul întâlnirii cu presa. ”Nu putem să fim decât fericiți că avem în sfârșit un fel de centură interioară a Craiovei, foarte necesară pentru traficul din oraș. Ne bucurăm și pentru că vorbim și de 1500 locrui de muncă nou create de această investiție. Va fi unul dintre cei mai mari investitori ai orașului Craiova”, a mai adăugat edilul.

Promenada Mall este localizat pe Bulevardul Calea Severinului, principala arteră rutieră care traversează municipiul Craiova, aproape de centrul orașului și se va adresa și locuitorilor din Zona Metropolitană.

Despre NEPI Rockcastle

NEPI Rockcastle este principalul investitor și dezvoltator de proprietăți comerciale din Europa Centrală și de Est. Grupul deține un portofoliu remarcabil de proprietăți cu poziție cheie în România, Polonia, Slovacia, Croația, Bulgaria, Ungaria, Cehia, Serbia și Lituania, și continuă dezvoltarea printr-un program de expansiune în regiune. Cu 52 de proprietăți, peste 400 de angajați în cele nouă piețe, și abilitățile de gestionare geografice diverse, NEPI Rockcastle urmărește în mod eficient oportunitățile imobiliare din CEE, beneficiind de un avantaj strategic în achiziționarea, dezvoltarea și gestionarea proprietăților.

În România, compania deține 20 de centre comerciale și 7 strip mall-uri, în cele mai importante orașe din țară, dintre care amintim București (Mega Mall, Promenada Mall), Sibiu (Shopping City Sibiu, Promenada Sibiu), Timișoara (Shopping City Timișoara), Constanța (City Park Mall Constanta), Ploiești (Ploiești Shopping City).

Pentru a-și consolida pe piață, poziția de lider în industria de retail real estate, din 2021, compania a devenit și membru European Council of Shopping Places (ECSP) și U.S. Green Building Council (USGBC).

Mai multe informații despre Nepi Rockcastle pe www.nepirockcastle.com sau LinkedIn.

Adauga comentariu