Nino, Nino, filează lampa la USR Dolj! Prisnel are amnezie de la grenada cu Drăgoescu

După ce candidatura lui Cezar Drăgoescu la Camera Deputaților a fost invalidată de Biroul Național al USR, Adrian Prisnel nu numai că se dezice de conferința USR-PLUS din 29 septembrie, când împreună cu conducerea Plus anunța propunerea lui Cezar Drăgoescu pentru postul de viceprimar, ba mai mult, spune că nici măcar nu a fost consultat înainte ca Drăgoescu să fie menționat. Lipsa completă de asumare a unor decizii anunțate în comun opiniei publice e complet ridicolă. De decadența lui Drăgoescu nu mai e nimic de spus, dar despre cameleonicul și dualul comportament al șefului USR Dolj se poate discuta și chiar trebuie!  

Nici USR Craiova, nici USR Dolj nu l-au susținut și propus niciodată pe Cezar Drăgoescu pentru funcția de viceprimar al municipiului Craiova. Această propunere a fost făcută unilateral și fără o consultare prealabilă, de către PLUS Dolj, prin președintele său Gabriel Păunică”, a scris Adrian Prsinel pe Facebook, ieri. Așadar, după trei săptămâni în care Drăgoescu nu a fost o problemă, când grenada a explodat, Prisnel s-a aruncat pe burtă, ca o victimă colaterală aflată la locul nepotrivit, în momentul nepotrivit.

Pentru cei care se întreabă cum poate cineva să nu fie acceptabil pentru funcția de parlamentar, dar poate fi pentru cea de viceprimar al municipiului Craiova, menționez că propunerea USR Craiova pentru funcția de viceprimar al municipiului Craiova este Eduard Alexandru Cîrceag, decizie luată în data de 04.10.2020 cu cinci voturi pentru și o singură abținere. Deciziile Birourilor politice ale USR sunt obligatorii. (...) Eduard este un tânăr integru, educat, un adevărat om nou în politica din România. Este inginer IT și, prin natura profesiei, își propune să contribuie la o administrație modernă și digitalizată pentru craioveni. Eduard va avea toată susținerea mea și a organizației USR Dolj pentru un mandat de succes în slujba comunității”, a mai scris Prisnel.

În replică, șeful PLUS Dolj, Gabriel Păunică, a ieșit la atac, cu un cot în curbura politică a coloanei vertebrale a lui Prisnel. ”Asa arata un parlamentar care timp de 4 ani nu a scos un cuvant, nu a avut nicio parere politica publica, despre nimic. Nu, nu este o problema in alianta, USRPLUS va trata incompetentii in acelasi mod, chiar si atunci cand acestia sunt din propriul partid. Pentru ca electoratul sa inteleaga foarte bine ce se intampla: cei cinci consilieri locali alesi ai USR PLUS au votat in majoritate ca Cezar Dragoescu sa fie propunerea de viceprimar si asa a fost acesta anuntat drept propunerea momentului. Domnul Prisnel are mari probleme in a intelege si accepta democratia si are senzatia ca la PLUS deciziile se iau asa cum a facut el in ceea ce numeste "filiala mea" cand se refera la USR Dolj. Dicteaza domnul Prisnel ca deciziile biroului politic USR sunt obligatorii, ignorand faptul ca ar fi trebuit sa consulte si PLUS pentru a se asigura de o majoritate la vot. Sau poate nu isi doreste una, vanzand la propriu functia de viceprimar catre alte partide, pentru ca anunta obligatorie o decizie luata de un singur partid. Nu in ultimul rand, a propune un copil, fara realizari, fara experienta profesionala, fara experienta de viata, drept viceprimar pentru un oras Municipiu Resedinta de Judet inseamna a-l arunca la propriu pe acesta intr-un hatis juridic de unde numai bine nu poate iesi, mai ales fara sa aiba sustinere in randul colegilor alesi in consiliu. Trist, dar asta este politica fara politicieni, fara oameni care sa aiba notiunea majoritatii si notiuni elementare de politica. Ei sunt convinsi ca daca s-au cocotat in functii doar parerea lor conteaza”, a scris și păunică pe Facebook.

Până una, alta, astăzi e ultima zi de depunere a listelor pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie și, cel puțin până la ora publicării acestui material, nici separați, nici împreună, cei de la USR și PLUS Dolj nu au anunțat nimic despre candidații lor.

***

Cezar Drăgoescu, primul pe lista USR PLUS Dolj pentru Camera Deputaţilor, a fost invalidat după ce în spațiul public a apărut o serie de mesaje, de pe grupurile interne de comunicare, în care acesta îl numea „ţigan” pe Valeriu Nicolae, pe Dacian Cioloş ”jegos buburos” și ”specimen securistoid”, pe Cristian Ghinea ”pupilul lui Macovei”. 

 

  

Citeste mai mult: adev.ro/qiftyo

Adauga comentariu