Noi ghișee de evidența persoanelor în Coșoveni, Ghercești și Mischii. Problema plasticului pentru cărțile de identitate, tot nerezolvată

Comunele Coșoveni, Ghercești și Mischii vor avea, din 12 aprilie, noi ghișee de evidența persoanelor, care vor funcționa în sediile Serviciilor publice comunitare de evidență a persoanelor din aceste localități. Potrivit responsabililor din cadrul Direcției Publice Comunitare de Evidență a Persoanelor (DPCEP) Dolj, ghișeele vor avea program zilnic, între orele 08.30-15.30, iar aici se pot depune cereri de eliberare acte de identitate, cereri pentru stabilirea reședinței și de aici vor fi eliberate acte de identitate, persoanelor care locuiesc în aceste localități.

În comuna Coşoveni, ghișeul va funcționa la parterul imobilului situat în satul Coşoveni, str.Şcolii nr.12 bl.A, sc.1, apt.1- tel/fax 0251457186.

În comuna Gherceşti ghișeul va funcționa în incinta sediului Primăriei comunei Gherceşti, sat.Gherceşti, strada Eroilor nr.107 – tel/fax:0251450580;

În comuna Mischii ghișeul va funcționa în incinta sediului Primăriei comunei Mischii, sat Mischii, strada Eroilor nr.5 – tel/fax: 0251450194;

Potrivit coducerii DPCEP Dolj, problema emiterii cărților de identitate în termenul legal este în continuare nerezolvată, din cauza lipsei materialelor necesare pentru emiterea acestui document, problema fiind de competența exclusivă a Direcției Pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date din Ministerul Afacerilor Interne.

În perioada 24-31.03.2021 activitatea de tipărire a cărților de identitate a fost chiar întreruptă, iar din data de 01.04.2021, s-au produs în medie 35 cărți de identitate pe zi, în condițiile în care zilnic se primesc mai mult de 200 cereri iar alte câteva mii, au depășit 30 de zile de când au fost depuse. 

Pentru cei care se află în situații deosebite, au nevoie de act de identitate și nu mai pot aștepta până se rezolvă problema cu emiterea cărților de identitate, îi informăm că pot reveni la serviciile publice comunitare locale de evidență a persoanelor de unde pot obține carte de identitate provizorie în aceeași zi sau cel mult în ziua următoare. În cazul în care din diferite motive nu pot obține acest document de la serviciile locale, se pot prezenta la ghișeele Direcției Publice Comunitare de Evidență a Persoanelor Dolj care funcționează la etajul clădirii centrului Comercial ,,Auchan Craioviţa”, spune Marin Stănică, directorul executiv al DPCEP Dolj.

Orice problemă, sugestie sau apreciere cu privire la serviciile prestate de angajații serviciilor publice comunitare de evidență a persoanelor din județul Dolj poate fi transmisă pe adresa de mail a instituției: dpcep_dj@dj.e-adm.ro sau la numerele de telefon: 0351437038; 0351437039.

Foto: arhivă

Adauga comentariu