Nouă elevi doljeni au dus numele României pe cele mai înalte culmi la competiții internaționale de renume. Cu toții au fost premiați și în țară pentru rezultatele remarcabile

Colegiul Național “Frații Buzești” se poate lăuda cu șase dintre elevii care au participat și au și câștigat premii la olimpiade internaționale. Fie că a fost vorba de Franceză, Științele Pământului, Informatică, Biologie sau Elenism, tinerii participanți au venit acasă cu premii și medalii. 

Cele mai bune rezultate le-a obținut Adrian Emanuel Dicu care a obținut medalia de aur la Olimpiada pluridisciplinară Tuymaada din Rusia, dar și Tiberiu Alin Buruiană care a luat premiul I la Olimpiada Internațională de Limba Franceză. 

Alți trei elevi de la Colegiul Militar “Tudor Vladimirescu”, Liceul Teoretic Amărăștii de Jos și Școala Gimnazială “Mircea Eliade” au urcat pe podium pentru a-și adjudeca medalia de argint și premiile II și III la Olimpiada de Științe a Uniunii Europene, Olimpiada Internațională a Elenismului și la cea de Lectură. 

Cu toții au primit au fost recompensați ieri de Ministerul Sănătății cu premii de aproape 70.000 de lei. 

Premiați au fost și profesorii care i-au ghidat pe tineri și care i-au ajutat să ajungă la aceste performanțe, dar și școlile la care aceștia învață. 

 


Adauga comentariu