O asistenta medicala de la Filiași care a ieșit pozitiva la un test rapid de coronavirus, nu poate beneficia de un test autorizat de Ministerul Sănătății pentru ca este asimptomatica. Femeia ar trebui sa se întoarcă la munca în spital

O asistenta de la Spitalul din Filiasi se afla într-o situație cel puțin hilara. Femeia este unul dintre cele 23 de cadre medicale care au întrat în contact cu primul bărbat care a decedat din cauza coronavirus, din România.

Medicii și asistentele au întrat imediat în izolare la domicilii și au fost testate. Testele au ieșit atunci negativ. Înainte de a se reîntoarce în spital la munca, asistenta a vrut sa știe sigur ca nu este infectata pentru a nu ii pune în pericol și pe alții. Și-a făcut un test rapid care ar fi ieșit pozitiv. Însă testele rapide nu sunt recunoscute de Ministerul Sănătății. 

Femeia așteaptă sa i se facă și un test cu aparatul PCR, singurul recunoscut, insa pentru ca este asimptomatica asistenta nu poate fi testata. Doar în cazul in care vor apărea simptome, cadrul medical poate suna la 112 și un echipaj al Serviciului de Ambulanță va veni sa ii facă testul. Pana atunci, liniște. 

 

 

Adauga comentariu