O craioveancă a cumpărat legume în valoare de peste 110.000 de euro, din Franța și Olanda. Acum este anchetată pentru înşelăciune şi uz de fals

O femeie de 39 de ani, din Craiova, a fost reținută de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj, după ce a făcut ”cumpărături” și nu le-a mai plătit. Aceasta este bănuită de comiterea infractiunilor de înşelăciune şi uz de fals, după ce, în calitatea de administrator al unei societăți comerciale, a cumpărat sute de kilograme de legume și alte alimente din străinătate și nu a mai făcut plățile către furnizori.

În numele firmei, cu sediul în Craiova, în 2021 femeia ar fi făcut achiziții intracomunitare de legume si produse alimentare de la furnizori din Olanda și Franta, care ar fi fost induși în eroare cu privire la efectuarea plății contravalorii mărfii, operatorii comunitari fiind prejudiciați cu suma de aproximativ 112.000 euro, potrivit anchetatorilor. Ieri, polițiștii de la economic au făcut trei percheziţii domiciliare, în Craiova, pentru documentarea activităţii în cadrul dosarului penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. În urma descinderilor, au fost identificate și ridicate înscrisuri și au fost reținute circa 1700 kg de legume. Două persoane au fost conduse la sediul poliţiei pentru audieri.

Femeia a fost reținută de poliţişti, pentru 24 de ore, fiind introdusă în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Dolj, iar azi a fost prezentată Judecătoriei Craiova, cu propunere de arestare preventivă.

 

Adauga comentariu