O doctoriță și cinci bărbați, reținuți în urma perchezițiilor de ieri în dosarul vaccinărilor ”la chiuvetă”

O femeie de 44 de ani, din Seaca de Câmp, și 5 bărbați, cu vârste cuprinse între între 30 și 56 de ani, bănuiți de comiterea infractiunilor de înșelăciune, complicitate la înşelăciune, fals informatic și instigare la fals informatic, au fost reținuți pentru 24 de ore, aseară, de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj. 17 persoane au fost conduse la sediu pentru audieri.

Reținerile au fost făcute ca urmare a 36 de percheziții domiciliare desfășurate în mai multe localități din Dolj, între care Craiova, Seca ade Câmp, Băilești și Poiana Mare, la persoane bănuite de înșelăciune și fals informatic.

Din cercetările efectuate a reieşit că, în perioada mai 2021 - și până în prezent, femeia de 44 de ani, în calitate de medic, ar fi înregistrat în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor mai multe persoane din județul Dolj, ca fiind vaccinate, deși în realitate acest lucru nu s-a realizat.

De asemenea, în urma probelor administrate, au fost identificate persoane care ar fi instigat-o pe femeia în cauză ca, prin prisma calității deținute, să introducă în sistemul informatic Registrul Electronic National al Vaccinărilor date informatice necorespunzătoare adevărului cu privire la imunizarea prin vaccinare împotriva virsului SARS-Cov 2, având ca urmare eliberarea unor adeverinţe de vaccinare nereale.

Potrivit informațiilor furnizate, în urma percheziţiilor, au fost identificate și ridicate înscrisuri, suporți optici și dispozitive electronice, care pot constitui mijloce de probă în dosarele penale.

”În baza probatoriului administrat, șase persoane au fost reținute de poliţişti, pentru 24 de ore, fiind introduse în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Dolj. În cursul zilei de astăzi, cei în cauza urmează să fie prezentați Judecătoriei Calafat, cu propunere de arestare preventivă”, mai precizează reprezentanții IPJ Dolj.

Activitatea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

La acţiune au participat și poliţişti ai Serviciului Criminalistic și Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul I.P.J. Dolj, ai Poliției Municipiului Craiova, Calafat și Băilești, precum şi jandarmi ai Grupării de Jandarmi Mobile Craiova.

Adauga comentariu