O doctoriță trage un semnal de alarmă după ce soțului ei, medic la SJU Craiova, nu i s-au acordat îngrijirile necesare. “A fost o cursă contra cronometru în care am înțeles că în Craiova se poate muri cu zile”

Doctorița Georgeta Mercuț a atras atenția medicilor de la Spitalul Județean Nr.1 Craiova, după ce soțul acesteia, medic ortoped la același spital, a avut nevoie de o terapie salvatoare, care nu i s-a acordat. Mai mult, după cum povestește aceasta, colegii victimei au dat dovada de lipsa de empatie. Colegii medicului Cornel Mercuț stiau ca singura solutie unde barbatului i se poate aplica ingrijirile necesare este la Slatina, insa nu au spus nimic.

 

“De asemenea, am constatat lipsa de empatie a colegilor care stiau ca terapia care ii putea salva viata se face la Slatina si nu au spus”, a precizat Georgeta Mercuț, soția medicului ortoped.

 

Cornel Mercuț lucrează la SJU Craiova de peste 25 de ani, iar atunci cand a avut nevoie de ingrijiri pentru a-i fi salvata viata, au fost necesare 3 ore doar pentru a-i face o tomografie. Dupa cum spune sotia acestuia, care este medic oftalmolog la Spitalul Militar, la Slatina în 5 minute i-au facut tomografia, iar medicii s-au deplasat de acasa in miezul noptii pentru a-l salva pe barbat.

Mai exact, victima a suferit un accident vascular cerebral, iar dupa mai multe ore in care a fost plimbat de la un spital la altul, in Craiova, familia si victima au pornit la drum spre Slatina cu propria masina, nu cu o ambulanta. Din fericire, barbatul a fost salvat de medicii slatineni, care i-au acordat tratamentul necesar,  si n-a ramas cu paralizie sau alte urmari. Acesta a fost externat si a ajuns acasa.

Adauga comentariu