O familie din Dolj a rămas pe drumuri după ce casa le-a ars din temelii. Cu o soție și un copil bolnavi, tatăl este singurul care trebuie să asigure traiul zilnic

O tragedie petrecută în urmă cu două zile avea să schimbe radical viața unei familii din Dolj, Simnicul de Jos. Un incendiu izbucnit în toiul nopții, a cuprins întreaga casă în care soții Giurcă dormeau liniștiti. 


"Eram atât de tulburat. Vă dați seama să mă pomenesc la 11 noaptea cu focul deasupra ochilor.Eu am ieșit, am auzit niște pocnituri am crezut că s-a pus ploaia, când am văzut lumină în fața casei. Am ieșit afară și am văzut flăcările desupra noastră. Nu am apucat decât să scot femeia și copil afară și o cutie cu niște acte. Am mai salvat niște haine pe care a curs apă de la pompieri. A ars tot, acoperiș, uși fereste, tavane, mobilă. A rămas o singură ușa în față și un geam. La camera copilului intrase focul prin uși în cameră către el", a povestit barbatul.


Au intervenit imediat și pompierii, care au stins flăcările. Din casă nu mai rămăseseră decât pereții. Din acel moment familia Giurcă doarme pe unde apucă și îi mai găzduiesc rudele. Bărbatul a primit câțiva bani de la vecini, a cumpărat materiale de constucțiii și s-a apucat să repere ce se mai poate pe la casă.

"În urma incendiului a ars acoperișul confecționat din lemn, cu învelitoare din tablă, 4 uși, articole de îmbrăcăminte, mobilier, 3 frigidere, o mașină de spălat, o cadă și zugrăveala interioară pe o suprafața de aproximativ 100 de metri pătrați. Cel mai probail incendiu a pornit de la un coș de fum deteriorat", a declarat Tania Vilceanu, purtator de cuvant ISU Dolj.

Doljeanul are 42 de ani și lucrează în construcții. Este singura sursă de venit a familiei, pentru că soția este epileptică iar băiatul este și el bolnav. Omul speră ca prin bunătatea oamenilor și vecinilor săi să poată face casa din nou locuibilă, pentru că alta variantă nu au.

Adauga comentariu