O logodnă între doi copii de 12 și 15 ani s-a lăsat cu un dosar penal și amenzi de 40.000 de lei

O înregistrare video, cu logodna deloc legală dintre doi minori de 12, respectiv 15 ani, publicată de rețelele de socializare a ajuns și la vederea poliției. Evenimentul s-a petrecut pe 12 ianuarie, iar imaginile au fost văzute aseară de lucrătorii Postului de Poliţie Coţofenii din Faţă, care s-au sesizat din oficiu. Pentru că persoanele din filmarea nu au respectat prevederile legale în contextul pandemiei de Covid 19 acestea au fost identificate și amendate.

Poliţiştii au efectuat verificări stabilind faptul că persoanele în cauză, în ziua de 12 ianuarie a.c., în intervalul orar 12:00-15:00, au participat la un eveniment privat respectiv o logodnă, între doi minori de 12 şi 15 ani, care s-a desfăşurat la locuinţa unui bărbat de 33 de ani, din comuna Cotofenii din Faţă, cel în cauză fiind sancţionat de poliţişti în calitate de organizator al evenimentului cu amendă de 10.000 de lei conform Lg 55/2020. În urma vizionării materialului audio-video au fost identificate 12 persoane care au fost sanctionate contravenţional cu amendă în valoare de 2500 de lei fiecare conform Legii 55/2020. Valoarea totală a amenzilor aplicate de poliţişti este de 40.000 de lei”, a precizat Mihaela Sadoveanu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Dolj.

Poliţiştii continuă verificările pentru identificarea tuturor persoanelor participante la eveniment, pentru a le sancționa contravențional. Pe de altă parte, oamenii legii au întocmit și un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluţie legală prin unitatea de parchet competentă.

Fotografie simbol

Adauga comentariu