O nouă amendă pentru Primăria Craiova, a doua zi de Crăciun

Primăria Craiova a primit încă o amendă de la poliție. De data aceasta, sancțiunea a fost dată pentru lipsa marcajului în dreptul unei treceri de pietoni. Deși instalat, indicatorul pentru ”trecere pentru pietoni” nu era dublat, așa cum prevede legislația, de marcajul de traversare aplicat pe sectorul de drum unde era instalat dispozitivul rutier. Este vorba despre inexistența ”zebrei” pe Str. Părului, intersecție cu Str. Bujorului din Craiova. Pentru lipsa acesteia, autoritatea locală, în calitate de administrator al drumului public, a fost sancționată, pe 26 decembrie 2021, cu 40 de puncte amendă, conform OUG 195/2002. Adică 4.800 de lei, respectiv 1.522 lei, jumătate din minimul prevăzut de lege. 

Administratorul drumurilor publice, respectiv Primăria Municipiului Craiova (PMC), a primit, anul acesta, și alte sancțiuni contravenționale pentru că nu și-a îndeplinit obligațiile legale. Printre ele s-au numărat și două amenzi pentru lipsa marcajelor corespunzătoare la unele stații de autobuz care nu erau prevăzute cu alveole. Acestea erau semnalizate cu indicatoare, însă de pe carosabil lipsea marcajul specific.

Municipalitatea a contestat procesele verbale. Deși spețe identice, magistrații au admis una dintre plângerile primăriei, anulând amenda, iar pe cealaltă au admis-o, obligând instituția să achite amenda de 3.045 lei.

Rămâne de văzut dacă PMC va contesta în instanță și această amendă. În altă ordine de idei, banii pe care municipalitatea trebuie să-i plătească pentru achitarea sancțiunilor pecuniare pe care le primește sunt scoși de la bugetul local. Cum se spune în popor, tot din buzunarele contribuabililor.

Sursa foto: Google maps

 

 

Adauga comentariu