O polițistă de la ”Locala” Craiova a făcut timp de 7 ani ”fuziune” cu statul și privatul

Paulina Dincă, fost poliţist local în cadrul Primăriei Municipiului Craiova - Poliţia Locală a Municipiului Craiova, a fost declarată incompatibilă de Agenția Națională de Integritate. Timp de șapte ani ea centra și tot ea a dat cu capul, la stat și la privat, pe spețele privind construcțiile. La stat era funcționar public în cadrul Serviciului de disciplină în construcţii, Activitate comercială şi Protecţia mediului - Biroul Disciplină în construcţii şi afişaj stradal în cadrul Poliției Locale Craiova, în vreme ce, pe persoană fizică, lucra ca expert tehnic judiciar în cadrul Biroului Local de Expertize Judiciare Tehnice şi Contabile Dolj, având ca specializare Construcţii civile, industriale şi agricole.

Legea spune că funcționarii publici pot exercita funcții în alte domenii de activitate din sectorul privat, dar care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuțiile exercitate ca funcționar public. În cazul de față, este mai mult decât evident că funcționara efectiv făcuse după bunul plac un ”parteneriat” public-privat.

”În perioada 01 aprilie 2011 - 01 iulie 2018, a exercitat simultan cu funcţia publică (poliţist local în cadrul Serviciului de disciplină în construcţii, Activitate comercială şi Protecţia mediului - Biroul Disciplină în construcţii şi afişaj stradal) în cadrul Primăriei Municipiului Craiova - Poliţia Locală Craiova şi funcţia de expert tehnic judiciar în cadrul Biroului Local de Expertize Judiciare Tehnice şi Contabile Dolj (având ca specializare "Construcţii civile, industriale şi agricole”. Astfel, persoana evaluată a încălcat dispoziţiile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003”, au arătat reprezentanții ANI.

Angajata și-a pierdut postul la stat și nu mai are dreptul să exercite o funcţie publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării. ANI a sesizat Parchetul în acest caz.

 

Adauga comentariu