O polițistă locală acuză că este hărțuită de șefi. Disperată, femeia a făcut o scrisoare publică prin care cere să fie lăsată în pace

Camelia Bardoș este angajata Poliției Locale care era de serviciu în seara de 13 octombrie, atunci când un adolescent de etnie romă a intrat pe stadionul “Ion Oblemenco” și a distrus gazonul cu o mașinuță de tuns iarba. Considerându-se că ea și colegul de patrulă ar fi trebuit să îl observe pe intrus, polițista locală a fost trimisă în fața Comisiei de disciplină.

Doar că, spune femeia, șefii ei nu încearcă decât să scoată un țap ispășitor, iar adevărații responsabili să scape. Mai mult decât atât, susține că era frecvent amenințată de șefi că o să fie dată afară chiar și înainte de incidentul de pe stadion. Sătulă de atmosfera tensionată de la serviciu, Camelia Bardoș a făcut publică o scrisoare prin care explică de ce se simte hărțuită.

“Un domn director care își permite să amenințe cu “datul afară”  după bunul plac sau după starea de spirit în care se află. Același director executiv are o viteză șoc în a lua decizii când este vorba de Comisia de disciplină. Este un fel de sperietură sau chiar amenințare această Comisie de disciplină. De fapt, înțeleg acum tâlcul afirmațiilor: “Trebuia să vă dau afară pe toți, când m-am întors!” Mai ales în ceea ce mă privește, a folosit la fiecare întrevedere această afirmație.”, se arată în scrisoarea Cameliei Bardoș.

Angajata acuză și dezinformarea superiorilor care se face discreționar și în funcție de interesele celor apropiați de conducerea Poliției Locale.

“Stilul dictatorial și autoritar, caracterizat de lipsa unei comunicări directe cu subalternii (informațiile le primește prin intermediul șefilor de servicii care transmit după bunul plac, păreri proprii și polițe de plătit), timorează, blochează psihologic, inhibă și terorizează subordonații care, de frica pierderii locului de muncă, tac și înghit. Domnul director ar trebui sfătuit să termine cu acele monologuri jignitoare, amenințătoare, umilitoare, josnice.”, explică polițista locală.

După ce subliniază faptul că trăiește în teroarea amenințărilor, angajata nemulțumită îi cere însuși primarului orașului să facă propriile cercetări pentru a se convinge de spusele ei.

“Este greu de gestionat o casă, o familie, înțeleg că este greu să străbați toate instituțiile pentru a cunoaște nemulțumirile oamenilor, dar măcar din când în când, primiți-ne în audiențe așa ne puteți evalua și dumneavoastră din punctul de vedere al unui șef director. Poate dizolvați credința domnului director că suntem niște gardieni proști.”, își încheie Camelia Bardoș apelul către autorități.

La momentul mediatizării incidentului de pe “Oblemenco”, Octavian Mateescu, directorul Poliției Locale a negat că ar exista o situație tensionată care să îi vizeze pe cei doi polițiști care erau responsabili de patrulă în zona stadionului. Oficial, acesta a recunoscut doar că cei doi sunt cercetați de o structură internă.

“Este adevărat că oamenii mei o să fie evaluați în cadrul unei Comisii de disciplină, astfel că nu pot declara cine este sau nu vinovat. Așteptăm ca cei doi să își prezinte apărarea, să dea explicații, apoi se va lua o decizie și o vom comunica.”, a declarat Octavian Mateescu la momentul respectiv.

Sursa foto: Politialocala.ro

Adauga comentariu