Olguța a câștigat Primăria Craiova. PSD a luat și CJ Dolj, dar a pierdut majoritatea CL Craiova. PNL și USR-PLUS se acuză reciproc de eșecul dreptei

Lia Olguţa Vasilescu a câştigat, duminică, încă un mandat la Primăria Craiova, conform numărătorilor paralele ale social-democraților. Și la candidatul PSD pentru președinția Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, au mers cele mai multe voturi. Surse din partid susțin că social-democrații au câștigat și cei mai mulți consilieri județeni. Nu același lucru se poate spune despre Consiliul Local (CL) Craiova, unde PSD nu mai are majoritate, conform surselor Ziarului de Craiova.

Pe de altă parte, candidatul PNL și-a recunoscut înfrângerea, pe care, totuși, a pus-o pe seama disputelor dintre PNL și USR-PLUS.

Craiovenii au decis cum vor să arate orașul în următorii patru ani. Cei care au refuzat cu îndărătnicie orice alianță de dreapta și au declarat că ei câștigă singuri, stradă cu stradă, acum culeg roadele atitudinii lor. Sper să nu persiste în aceeași idee și în Consiliul Local și să nu facă alianță cu PSD, așa cum au sugerat la un moment dat (...)”, “, a spus Nicolae Giugea, al doilea pe podiumul preferințelor craiovenilor, pentru Primăria Craiova. Acesta a acuzat șefii USR Dolj și PLUS Dolj, pentru că dreapta a pierdut Bănia. „Este clar pentru toată lumea că, dacă am fi avut o alianță PNL-USR-PLUS, acum eram siguri că Bănia ar fi avut un primar de dreapta. Cei care s-au opus vehement acestei alianțe au fost Gabriel Păunică – președintele PLUS Dolj și Lucian Săuleanu – candidatul PLUS la primărie. În discuțiile pe care le-am avut înainte de campanie, am propus realizarea unui sondaj, iar candidatul cel mai bine plasat să fie nominalizat, în timp ce celălalt partid ar fi primit două posturi de viceprimar. Lista de partid pentru CL ar fi urmat să fie împărțită în mod egal. Atât Săuleanu cât și Păunică au refuzat vehement această soluție, care ar fi făcut acum ca PNL să aibă primar, iar USR-PLUS – viceprimari. Rezultatele exit-poll arată că PNL și USR dețin acum majoritatea atât în consiliul local, cât și în cel județean“, a declarat Giugea.

La rândul lui, Gabriel Păunică, președinte PLUS Dolj, a sărit la gâtul PNL:

Dacă, așa cum s-a întâmplat la București, PNL ar fi căutat un partener, ar fi venit cu un candidat acceptabil pentru noi. Ei au crezut că pot cîștiga singuri, exact așa cum au crezut și în București acum patru ani și doar ne-au cerut să-i susținem. Nu așa funcționează parteneriatele cu USR-PLUS. Rămâne de văzut dacă pe viitor își doresc acest lucru“.

Lucian Săuleanu a afirmat că USR poate specula pierderea majorității de către social-democrați la Consiliul Local așa încât, ”pe această bază vom construi în următorii 4 ani. (...) USR-PLUS se va lupta pentru toate proiectele pe care le-am propus în această campanie

Antonie Solomon, clasat pe locul trei în preferințele craiovenilor, spune că e gata să facă o înțelegere ”cu oricine” pentru o majoritate în CL Craiova. ”După ce vedem rezultatele și la CL, discutăm cu oricine poate veni cu proiecte viabile pentru Craiova, pentru realizarea unei majorități“, a afirmat Solomon.

Conform ultimelor date exit-poll, avem:

Vasilescu Lia-Olguţa, Partidul Social Democrat 33.7%
Giugea Nicolae, Partidul Național Liberal 28.6%
Solomon Antonie, Partidul Ecologist Român 18.1%

 

 

Adauga comentariu