Olguța le taie macaroana consilierilor liberali și pl(useriști): ședința de învestire e vineri! Dacă ”lotul” se prezintă la apel...

S-a terminat circul din instață cu privire la validarea mandatului de primar al Craiovei și s-a mutat în curtea administrației locale. După ce în cursul dimineții de azi PLUS Dolj transmitea un comunicat de presă cu privire la convocarea unei ședințe extraordinare în data de luni, 16 noiembrie, printre punctele de pe ordinea de zi numărându-se depunerea jurământului de către consilierii locali supleanți, dar și a primarului ales, Olguța Vasilescu anunța câteva ore mai târziu, pe Facebook, că speră ca ”toți consilierii locali să participe vineri, pe 13 noiembrie, la ședința care va avea loc pentru validarea mandatelor celor șase consilieri supleanți care nu au depus încă jurământul și a primarului nou ales”. 

Deși nu am depus încă jurământul ca primar, prin grija unor interpuși ai politicienilor locali, astăzi, am participat la sediul Guvernului României, la o discuție cu premierul Ludovic Orban despre rectificarea bugetară care va avea loc săptămâna viitoare, redeschiderea piețelor și alte subiecte arzătoare. Sper ca toți consilierii locali să participe vineri la ședința care va avea loc pentru validarea mandatelor celor șase consilieri supleanți care nu au depus încă jurământul și a primarului nou ales și să fie infirmată informația ca USR și PNL vor boicota această ședință pentru care abia azi, dupa ora 14, se poate face convocarea. Avem multă treabă și nu mai vreau să pierdem nici măcar o zi!”, a postat Vasilescu. Mai exact, dacă vineri consilierii alianței majoritare din CLM nu se prezintă la ședință, nu este cvorum.

Tot pe Facebook, a plusat și primarul încă în funcție, Mihail Genoiu, care a anunțat, la câteva minute după postarea Olguței Vasilescu, faptul că el va convoca azi, la ora 14:01, o ședință extraordinară cu convocarea de îndată a Consiliului Local Municipal Craiova. De ce la ora 14:00? pentru că, susține edilul în funcție, ”convocarea Consiliului Local pentru depunerea jurămintelor consilierilor locali supleanți nu se poate face înainte de rămânerea definitivă a încheierii de validare a mandatelor de către Judecătoria Craiova. Acest lucru se va întâmpla astăzi la ora 14:00, motiv pentru care, la ora 14:01, voi face convocarea ședinței extraordinare cu convocare de îndată a Consiliului Local Municipal Craiova, respectând prevederile articolului 134, aliniatul 4 din Codul Administrativ. Orice altă încercare de a convoca o ședință a Consiliului Local înainte de rămânerea definitivă a încheierii de validare a mandatelor consilierilor local supleanți de către Judecătoria Craiova este în afara legii”, a scris Mihail Genoiu pe Facebook, care a precizat că va fi vineri, 13 noiembrie, la ora 10:00.

La ora 14:05, în căsuțele poștale ale jurnaliștilor ajungea și informarea oficială a Primăriei Craiova. Care este următoarea:

Primăria Municipiului Craiova anunţă convocarea de către Primarul în funcție, Mihail Genoiu, a unei ședințe de îndată a Consiliului Local Municipal Craiova pentru data de vineri, 13.11.2020, ora 10:00, pentru depunerea jurământului Primarului ales al Municipiului Craiova și al Consilierilor Locali supleanți, validați de către Judecătoria Craiova.

          Convocarea ședinței Consiliului Local nu se putea face înainte de rămânerea definitivă a încheierii de validare a mandatelor consilierilor local supleanți de către Judecătoria Craiova.

Ordinea de zi a ședinței de îndată a Consiliului Local Municipal din data de 13.11.2020, ora 10.00, va fi:

  1.          Depunerea jurământului de către supleanţii ale căror mandate au fost validate
  2.          Depunerea jurământului de către Primarul Municipiului Craiova, dna. Lia Olguța Vasilescu
  3.          Proiect de hotărâre privind alegerea preşedintelui de şedinţă al Consiliului Local al Municipiului Craiova
  4.          Proiect de hotărâre privind aprobarea constituirii Comisiei de validare și numărare a voturilor
  5.          Proiect de hotărâre privind organizarea comisiilor de specialitate ale Consiliului Local al Municipiului Craiova
  6.          Proiect de hotărâre privind alegerea viceprimarilor municipiului Craiova.

 

Adauga comentariu