Olguța se întoarce: ”Avem funcția de primar al Craiovei. Avem, de asemenea, președintele Consiliului Județean Dolj!”

Olguța Vasilescu, este, potrivit exit-polului Curs Avangard, valabil la ora 19:30, și a propriei declarații, bazată tot pe exit-poll, susținută în urmă cu puțin timp în fața presei, noul primar al Craiovei. PSD Dolj și PSD Craiova, a câștigat, potrivit sursei citate, și președinția Consiliul Județean, și consiliile județean Dolj și Local Craiova.

Lia Olguța Vasilescu spune că a trăit cea maiMIZERABILĂ campanie electorală:

Conform rezultatelor exit-poll, la ora actuală avem funcția de primar al Craiovei, avem, de asemenea, președintele Consiliului Județean, câștigat de PSD. La Consiliul Local și Consiliul Județean, suntem, de asemenea, partidul aflat pe primul loc în preferințele craiovenilor și doljenilor. Le mulțumim tuturor celor care ne-au votat astăzi și militanților care, în această perioadă de campanie, au fost alături de noi, mai ales că a fost, cred, cea mai mizerabilă campanie electorală din ultimii 20 de ani. Eu așa ceva nu am mai trăit până acum. Dar, cu siguranță, mesajul nostru a ajuns la electorat. Aș vrea să îi rog pe colegii noștri care se află la ora actuală în secțiile de votare să rămână mobilizați până în momentul semnării procesului verbal, după care îi așteptăm la sediu și, cu siguranță, de săptămâna viitoare, după ce vom primi mandatele de aleși locali ne vom pune în practică programul”.

Rezultatele parțiale prezentate în exit-poll-ul pentru alegerile locale din Craiova, pentru funcția de primar, valabile pentru ora 19.30, sunt:

Vasilescu Lia-Olguţa, Partidul Social Democrat 34.5%

Giugea Nicolae, Partidul Național Liberal 29.0%

Solomon Antonie, Partidul Ecologist Român 17.6%

***

Doar 35,68% dintre craiovenii cu drept de vot au ieșit, duminică, la vot pentru alegerile locale. În 2016, prezența a fost de 38,66%. În județ, acum s-a înregistrat o prezență de 50,52%, iar în urmă cu patru ani - 52,5%.

 

Adauga comentariu